Yemek.com
Anne Eli Değdi:

Sulu Patates Yemeği Tarifi

Mutlaka her evde pişmiştir bu nefis tarif. Annelerimizin vazgeçilmez ev yemekleri klasiğindendir sulu patates yemeği. Yanına bir pilav, sıcacık bir ekmek konuldu mu, dünyanın en mütavazı ve lezzetli menüsüne dönüşür. Pratik yemek tariflerinden, patates yemekleri içerisinden de en sevilenlerinden biridir. Hem ekonomik hem de lezzetli tarifimize buyurun hadi. Sulu patates yemeği tarifi karşınızda!

Patateslerin pişerken dağılmaması için en önemli püf noktalarının başında tencerenin kapağını kapatmamak geliyor. İçerisinde soğanı çok fazla hissetmeyi sevmeyenlerdenseniz yemeği soğansız yapabilir ya da soğanları çok küçük doğrayıp güzelce kavurabilirsiniz. İçerisine limon suyu, reyhan, toz kırmızı biber gibi farklı baharat ve malzemeler ilave edebilirsiniz. Dilerseniz içerisine et ekleyerek etli patates yemeğine dönüştürebilirsiniz. Sulu patates yemeğinin her türlüsü nefis! Şimdiden ellerinize sağlık.

KALORİ:1 porsiyon için142/kcal
1 porsiyon için;
  • 2 gram protein
  • 13 gram karbonhidrat
  • 9 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

25 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Sulu Patates Yemeği Tarifinin Püf Noktası

Pişirirken tencerenizin kapağını kapatmayın ki patatesler dağılmasın.

Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayıp biraz suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın ve tencerede kızdırdığınız yağın üzerine ekleyip kavurun.

  2. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

  3. Daha sonra suyunu süzdüğünüz patatesleri yemeğe ekleyip üzerine suyu ekleyip pişirmeye başlayın.

  4. Patatesleriniz yumuşayınca yemeğiniz hazır demektir.

  5. Afiyet olsun!

Sulu Patates Yemeği Pişirme Önerisi

Patateslerin piştiğinden emin olmak için çatal sokabilirsiniz.

Sulu Patates Yemeği Tarifinin Servis Önerisi

Yoğurt, taze yeşillikler ve mezelerle servis edebilirsiniz.

Faydalı Bilgiler: Patates Yemeğinin İçine Ne Konur?
En leziz patates yemeği için öncelikle taze patateslere ihtiyacınız var. Ardından yemeğinize kuru soğan, salça, sıvı yağ, tuz, karabiber ekleyebilirsiniz. Ayrıca arzuya göre pul biber, toz kırmızı biber ya da reyhan ekleyerek yemeğinize lezzet katabilirsiniz. Son olarak sıcak su ilavesi ile patatesler yumuşayana ve yemeğiniz lezzet kazanana kadar pişirmeniz yeterli.