Yemek.com
Yapması Aslında Çok Kolay:

Rus Salatası Tarifi

Soğuk sandviçlerin olmazsa olmaz salatası olan Rus salatası, et yemeklerinin yanında servis edilebileceği gibi makarna ile harmanlanarak da tüketilebilir.

Biraz kalorili bir salata kabul ediyoruz, ancak bunun için vermiş olduğumuz servis önerisine bir göz atın. Bunu sevdiyseniz belki Amerikan salatası tarifimize de göz atmak isteyebilirsiniz. Bu tarifimizi enfes sofralarınızda keyifle tüketmenizi diliyoruz. Şimdiden afiyet olsun!

Rus salatası tarifi videosu:
KALORİ:1 porsiyon için250/kcal

1 porsiyon için;

  • 19 gram karbonhidrat
  • 5 gram protein
  • 17 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

35 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Rus Salatası İçin:

  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye (ayıklanmış)
  • 6 adet kornişon turşu

Sosu İçin:

  • 5 yemek kaşığı mayonez
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Küp küp doğranmış patates, havuç ve ayıklanmış bezelyeleri sıcak suda haşlamaya bırakın. Sebzelerin pişip pişmediğini kontrol edin. Haşlanan sebzeleri bir kevgirle süzdürerek soğuk su ve buz dolu bir kaseye aktarın. Bu işlem, sebzelerin hemen pişmeyi durdurarak ve soğuyarak salatanın tazeliğini korumasına yardımcı olacaktır.

  2. Sebzelerin pişip pişmediğini kontrol edin. Haşlanan sebzeleri bir kevgirle süzdürerek soğuk su ve buz dolu bir kaseye aktarın. Bu işlem, sebzelerin hemen pişmeyi durdurarak ve soğuyarak salatanın tazeliğini korumasına yardımcı olacaktır.

  3. Mayonez, yoğurt, tuz ve karabiberi bir kaseye koyun. Bu sos, salatanıza kremamsı bir dokunuş katacaktır.

  4. Soğuyan ve süzülen sebzeleri hazırladığınız sostan kaseye ekleyin. Kornişon turşularını da ufak ufak doğrayın. Bu aşamada malzemeleri karıştırmadan önce, her bir malzemenin sos ile güzelce kaplanmasına dikkat edin.

  5. Tüm malzemeleri karıştırarak sosun ve baharatların sebzelerle homojen bir şekilde buluşmasını sağlayın. Bu adımda spatula veya büyük bir kaşık kullanarak nazikçe karıştırın.

  6. Rus salatası hazır! Üzerini isteğe bağlı olarak maydanoz veya yeşilliklerle süsleyebilirsiniz. Bu nefis salatayı yanında bir dilim ekmek veya ana yemek olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Rus Salatası Pişirme Önerisi

Patatesleri çok fazla pişirirseniz keserken güzel şekil almayacaklardır. Buna dikkat edebilirsiniz.

Rus Salatasının İçine Neler Konur?

Rus salatası hazırlamak için patetes, havuç, bezelye, salatalık turşusu ve dereotu malzemelerini bir kenarda hazır edin. Diğer mayonezli salatalara ek olarak dilimlenmiş salam da eklenir. Mayonezli sosu mayonez, hardal, zeytinyağı ve baharatlar ile hazırlanır ve tüm malzemeler harmalanır.

Gerçek Rus Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle Rus salatası için patatesleri haşlayın. Havuçların kabuklarını soyarak 2-3 parçaya bölün. Ayıklanmış bezelyelerle birlikte başka bir tencerede haşlayın. Haşlanan sebzeleri bir kevgirle süzdürerek soğuk su dolu bir kaseye aktarın. Haşlanan sebzeleri, dereotunu, kornişon turşuları ve salamı bezelyelerle aynı boyutta küpler halinde doğrayarak bir karıştırma kabına alın. Sosu için mayonez, zeytinyağı, hardal, tuz ve karabiberi de ekleyip güzelce harmanlayın.

Kalan Rus Salatası Nasıl Değerlendirilir?

Kalan rus salatasını sandviç veya wrap içine sürerek kullanabilirsiniz. Dilimlenmiş ekmek, tortilla veya lavaşın üzerine sürüp sebzeler ve et ürünleri ile tamamlayarak lezzetli bir atıştırmalık yapabilirsiniz.