Yemek.com
Pilavın En Yakın Dostu:

Nohut Yemeği Tarifi

Esnaf lokantalarında pilavın üzerine yediğimiz bol salçalı nefis nohut yemeğinin yeri kalbimizde hep başka oldu. Ertesi gün menüde nohut varsa mutluluğun habercisi gibiydi. Suyuna bandıra bandıra yenilen somun ekmek, yanına açılan turşu... Küçük mutlulukların bir masada buluşmuş hali adeta. Bu mutluluğu yeniden hatırlamak, akşam muhabbet ve mütevazılık dolu masamıza taşımak için şahane bir yemek tarifimiz var! Etli nohut yemeği severler bu tarife bayılacak. Haşlanmış nohut yemeği severler de!

Çoğu bakliyat tariflerinde olduğu gibi nohutu bir gece önceden ıslamak şart. Aksi takdirde çok zor pişiyor ve lezzeti de dilediğimiz gibi olmayabilliyor. Islattıktan sonra da yumuşayana kadar bir süre kaynatmak ve üzerinde biriken tortuları almak gerek. Bir de içine pişerken kimyon koymak şart. Oluşabilecek bağırsak sorunlarının önüne kendisi şıp diye geçiyor zira.

"Nohut yemeği nasıl yapılır?" diyenler için buyurun tarifimize! Bu etli nohut yemeği tarifi akşam yemekleri için müthiş bir seçim! Dileyenler etsiz nohut yemeği de yapabilir. Düdüklüde nohut yemeği de yapabilirsiniz. 

Malzemeler hazırsa, e hadi başlayalım.

Nohut yemeği tarifi videosu:
KALORİ:1 porsiyon için391/kcal

1 porsiyon için;

  • 26 gram protein
  • 22 gram karbonhidrat
  • 22 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı dana eti
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 500 gram nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
  • 2 su bardağı su

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nohut Yemeği Tarifinin Püf Noktası

Damak zevkinize bağlı olarak içerisine nar ekşisi ya da limon ilave edebilirsiniz. Nohut yemeğini etli ya da tavuklu da yapabilirsiniz. Nohutları bir gece önceden ıslatıp yumuşayana kadar kaynatmak da gerek. Eğer vaktiniz yoksa hazır nohut konservesi de kullanabilirsiniz ya da nohutları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Nohut yemeği için 300 gram kuşbaşı eti, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin.

  2. Yumuşayana kadar haşlayın.

  3. 3 yemek kaşığı tereyağını 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte tencerede kızdırın.

  4. Üzerine 1 adet yemeklik doğranmış soğanı da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.

  5. 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ve haşlanmış kuşbaşını da ilave edip karıştırmaya devam edin.

  6. Son olarak 500 gram haşlanmış nohut, 2 kepçe et suyu ve 2 su bardağı suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın.

  7. Etler yumuşacık olduğunda ve yemeğin suyu hafif koyulaşınca nohut yemeğiniz olmuş demektir, afiyet olsun!

Nohut Yemeği Pişirme Önerisi

Soğanları kavurma aşamasında kolayca yanabilirler, dikkat etmenizi öneririz.

Nohut Yemeği Tarifinin Servis Önerisi

Yoğurt, turşu ve pilav çeşitleriyle servis edebilirsiniz.

Nohut Nasıl Haşlanır?

Bir yemeğin içerisine nohut girdiğinde o sulu yemeğin doyuruculuğu ve lezzeti hemencecik artar. Mezelere girip ekmekleri banmaya doyamadığımız tariflere dönüşür. En klasik ıslatma yönteminden, bir gece önceden ıslatmadan nohut pişirme yöntemine kadar detaylı olarak nohut haşlama çeşitlerini şu içeriğimizden öğrenebilirsiniz: Nohut Nasıl Haşlanır? 

Buzlukta Nohut Nasıl Saklanır?

Buzlukta saklanan malzemeler, yemek yaparken hayatımızı kurtarıyor, zamandan kazandırıyor. Haşlanma süresini kısaltacak yöntemlerimiz de mevcut üstelik. Hadi nohutlarımızı alalım. Buzdolabı poşetlerimizi de hazır edelim! Buzlukta nohut nasıl saklanır, adım adım öğrenmek için hemen şuraya alalım sizleri: Buzlukta Nohut Nasıl Saklanır?

Neden Nohut Pişirirken Islama Suyuna Karbonat Eklemelisiniz?

Başta nohut, kuru fasulye olmak üzere bakliyatları hem lezzetli ve doyurucu hem de protein deposu olması sebebiyle sık sık sofralarımıza davet etmeye ve besleyiciliğinden faydalanmaya çalışıyoruz. Fakat yumuşamadığı veya geç piştiği oluyor. Başta karbonat olmak üzere nohut ve benzeri bakliyatları pişirirken kullanabileceğiniz farklı yöntemler detaylı olarak şu içeriğimizde mevcut: Neden Nohut Pişirirken Islama Suyuna Karbonat Eklemelisiniz?