Yemek.com
Dert Yok Beklemek Yok:

Mayasız Poğaça Tarifi

Evde hızlı ve pratik bir şekilde poğaça yapmak isteyenler için nefis bir tarif: Mayasız poğaça! Bu tarif, ani misafirleriniz geldiğinde veya çay saatiniz için hemen hazırlanması gereken anlarda kurtarıcınız olacak. Mayasız olmasına rağmen yumuşacık dokusu ve lezzetli iç harcı ile bu poğaça tarifi, herkesin favorisi olmaya aday.

Mayasız poğaça hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri karıştırdıktan sonra, kısa bir dinlenme süresinin ardından hemen açabilir ve iç harcını ekleyebilirsiniz. İster peynirli, ister kıymalı, isterseniz de patatesli; iç harcınızı zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Mayasız olması, zamandan tasarruf etmenize ve beklemeye gerek kalmadan taze poğaçaların keyfini çıkarmanıza olanak tanır. Mayasız poğaça tarifi ile pratikliği ve lezzeti bir arada yaşayın, çay saatlerinizi şenlendirin!

KALORİ:1 adet için291/kcal

1 adet için;

  • 27 gram karbonhidrat
  • 7 gram protein
  • 17 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

12 adet orta boy

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

25 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Mayasız poğaçanın iç harcı için:

  • 2/3 su bardağı ufalanmış beyaz peynir (yaklaşık 150 g)

Mayasız poğaça hamuru için:

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1/2 su bardağı süt (100 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 50 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 3-3,5 su bardağı un (400-450 g)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Mayasız Poğaça Tarifinin Püf Noktası

Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak hava almayan bir paket veya poşette dondurucuda saklayabilir ve dilediğiniz zaman fırında ısıtarak servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Mayasız poğaça hamuru için ilk önce süt, sıvı yağ ve yumurtayı geniş bir kaba alın. Oda sıcaklığındaki tereyağını da ekleyip karıştırın.

  2. Tuz ve kabartma tozunu ekleyerek tahta kaşık veya spatula kullanarak karıştırmaya başlayın.

  3. Ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar azar azar un ekleyin.

  4. Hamuru dörde bölün, her bir parçayı üç eşit parçaya ayırarak toplamda on iki adet hamur parçası elde edin. Hamurları yuvarlayın ve ardından avuç içiyle bastırarak düzleştirin.

  5. Her hamurun ortasına yaklaşık bir tatlı kaşığı ufalanmış beyaz peynir ekleyin. Sonrasında hamuru sağdan ve soldan birleştirip parmakla kilitledikten sonra güzelce kapatın.

  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, hamur birleştirdiğiniz kısmın alta gelecek şekilde poğaçaları dizin.

  7. Yumurta sarısını fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün, ardından isteğe bağlı olarak susam ve çörek otunu serpiştirin.

  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırında kontrollü olarak 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra en az 10 dakika dinlendirin.

  9. Mayasız poğaça tarifi hazır. Afiyet olsun.

Mayasız Poğaça Pişirme Önerisi

Fırını önceden ısıtın ve poğaçaları 180 derece fansız fırında pişirin. Pişirme süresi, poğaçaların altın rengini alana kadar kontrol edilebilir, ancak genellikle 20-25 dakika yeterlidir.

Mayasız Poğaça Tarifinin Servis Önerisi

İlk sıcaklığı geçince demli çay eşliğinde servis edebilirsiniz.