Kornişon Turşusu Tarifi
Turşu suyuna ağız sulandırarak tarife başlıyoruz. On beş, yirmi gün beklemek çok önemli değil aslında çünkü daha yaparken o kapağı ilk açtığınız anının büyüsü, zamanın nasıl geçtiğini hissetirmeyecek bile size.
Et yemeklerinin nefis yancısı turşuyu pilavın da en yakın arkadaşı da ilan edebiliriz. Hatta en büyük dostunun da bol acılı kuru fasulye yemeği olduğunda da eminiz. Kornişon turşusu tarifi, turşular arasında en havalısı, en kıtırı aslında. Eğer turşunuzun daha diri kalmasını isterseniz, kavanoza koymadan minik delikler açabilir ve salamura turşu suyunun salatalıkların her noktasına yayılmasına yardımcı olabilirsiniz.
Eh hadi gelsin soğuk kış günleri. On beş gün sonra hazırız!
KAÇ
KİŞİLİK
1 büyük kavanoz
HAZIRLAMA
SÜRESİ
35 dakika
PİŞİRME
SÜRESİ
0 dakika
Malzemeler
- 1 kilogram kornişon salatalık
- 3 su bardağı sirke
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu (tepeleme)
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 9 diş sarımsak
- 1 kavanoz kaynar su
Kornişon Turşusu Tarifinin Püf Noktası
Nasıl Yapılır?
Salatalığı güzelce yıkayıp sap kısımlarını hafifçe kesin.
Sarımsakları soyun ve her bir kavanoza eşit şekilde bölüştürün. Salatalıkları kavanoza düzgünce yerleştirin. Sarımsaklardan ara kısımlara da koyun.
Her bir kavanoz için bir kap içine 1 su bardağı üzüm sirkesi, 2 tatlı kaşığı tepeleme kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı toz şeker koyup, iyice karıştırın.
Sirkeli karışımı salatalıkların üzerine dökün. Son olarak salatalıkların üzerine çıkana kadar kaynar su dökün. Hemen kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Kavanozu ters çevirin. Bu şekilde 2 saat kadar bekletip, tekrar düz çevirin. Hazırladığınız kornişon turşusunu güneş görmeyen bir ortamda 1 hafta kadar bekletin.
Bu süre sonunda turşunuzu tüketebilirsiniz. Kornişon turşusunu açtıktan sonra serin bir ortamda ya da buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.