Yemek.com
Tüm Sırlarıyla:

Kazandibi Tarifi

İçinde haşlanmış ve çok çok ince dizilmiş tavuk eti katılan versiyonlarının da olduğu esmer sütlü tatlı kazandibini pratik bir şekilde hazırlamaya ve afiyetle yemeye var mısınız? Tavuk göğsüne kazandibi tarifinde yer vermedik çünkü, onun gerçek bir tavuk göğsü tatlısına daha çok yakıştığını düşünmekteyiz.

Şimdi sizi şöyle mutfağa doğru alalım ve tatlıcılarda yemeye alıştığınız kazandibini evde nasıl tatlı tatlı, lezzetli lezzetli yapabileceğinizi anlatalım.

Tarifimizin videolu haline aşağıdan ulaşabilirsiniz.
KALORİ:1 porsiyon için489/kcal
1 porsiyon için;
  • 11 gram protein
  • 85 gram karbonhidrat
  • 12 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

35 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 7 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Kazandibi Tarifinin Püf Noktası

Buzdolabında dinlendirmeden servis ederseniz görüntüsü istediğiniz gibi olmayabilir. Buna dikkat etmenizi öneririz.

Nasıl Yapılır?

  1. Sübyesi için; bir kasede 2 su bardağı sütü, yarım bardak toz şekeri, buğday nişastasını ve pirinç unu karıştırın. Topak kalmayana kadar çırpıcı yardımıyla çırpın.

  2. Geniş bir tencereye kalan 5 su bardağı sütü ve 1 su bardağı şekeri ilave edin. Bir taşım kaynatın. Kaynayan süte yavaş yavaş sübyeyi ilave ederek sürekli karıştırın. Ocağı kısık ateşe getirerek, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

  3. Muhallebi koyulaşıp göz göz olduğunda ocaktan alın ve vanilyayı ilave edip tekrar karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

  4. Köşeli bir borcamı tereyağıyla yağlayın ve üzerine eşit olacak şekilde pudra şekerini eleyin.

  5. Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Tüm şeker eriyip karamelize olunca, tepsinin dibine muhallebiden ince bir kat sürün ve bir tur da muhallebiyle birlikte yakın.

  6. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

  7. Buzdolabına kaldırıp kıvam alması için soğuttuğunuz tatlıyı, ince uzun dilimlere ayırın ve spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın. Ev yapımı mis kokulu kazandibiniz hazır, afiyet olsun!

Kazandibi Pişirme Önerisi

Muhallebi göz göz olduğunda, dibi tutmadan ocaktan alınız.

Kazandibi Tarifinin Servis Önerisi

Rulo yapabileceğiniz tatlıyı, yanık tarafı üstte kalacak şekilde kare dilimler halinde de servis edebilirsiniz. Arzuya göre servis tabaklarına birer top sade dondurma ekleyebilirsiniz.

Kazandibi Kaç Kalori?
1 porsiyon ev yapımı kazandibi 489 kaloridir.