Yemek.com
Tam da Sırası:

Izgara Sardalya Tarifi

En yağlı döneminde, çok kısa sürede ızgarada pişmiş çıtır çıtır sardalya balıklarını yememek olmaz. Servisi için küçük bir sos tüyosunu paylaşmış olsak da balık  dediğin salatasız olmaz. Bunun için de önerimiz ekmeği içinde saklı olan Panzanella.

Şimdiden afiyet olsun.

KALORİ:1 porsiyon için392/kcal
1 porsiyon için;
  • 50 gram protein
  • 1 gram karbonhidrat
  • 21 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 kilogram sardalya balığı
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber

Servisi için:

  • 1 adet limon
  • 1 adet orta boy marul

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Pullarını elinizle ovuşturarak çıkardığınız sardalya balıklarının iç kısımlarını baş parmağınız ile çıkartın. Bol suda yıkayıp, kuruladıktan sonra deniz tuzu ile tuzlayın.

  2. Sardalya balıklarını tel ızgara üzerine sıra sıra dizin. Zeytinyağı ve taze çekilmiş renkli tane karabiberi küçük bir kasede karıştırın. Bir fırça yardımıyla balıkların üzerine hafifçe sürün.

  3. Izgaraya aldığınız balıklarını arkalı önlü ters çevirerek kısa sürede pişirin. Aralarda üzerlerini zeytinyağı ile yağlamayı unutmayın.

  4. Servis tabağının tabanını temizlenmiş marul yaprakları ile döşeyin. Limonu dilimleyin. Izgara balıkları, görsel bir şölen yaşatması için tabağın orta kısmına yerleştirin. Sağlık dolu bu lezzeti salata eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Izgara Sardalya Pişirme Önerisi

Sardalya balıklarını arzuya göre taze asma yapraklarına sarabilirsiniz.Balıklarla birlikte ızgarada domates ve biber dilimleri pişirebilirsiniz.Elektrikli ızgara ya da döküm tava kullanabilirsiniz.

Izgara Sardalya Tarifinin Servis Önerisi

Izgaradan aldığınız balıkların üzerine servisi esnasında ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş sarımsak, bir parça limon suyu ve zeytinyağı ile hazırladığınız sostan gezdirebilirsiniz.