Yemek.com
Kıvrımlarında Kaybolursun:

Ispanaklı Rulo Tarifi

Onun için ıspanaklı akıtma desek değil, ıspanaklı pasta hiç değil. Farklı, kolayca hazırlanan ve sunumu şık bir atıştırmalık ıspanaklı rulo tarifi. Haşlanmış ıspanak yaprakları, başlangıç ya da meze yerine de geçebilecek bu tarife öylesine güzel bir renk veriyor ki.

Nasıl mı? Yumurta aklarının ayrıca köpürtülmesi ile hazırlanan tuzlu bir pandispanya düşünün. Malum rulo şeklinde sarılacak ince bir pandispanya olmalı bu. İç kısmı süzme yoğurtlu, labne peynirli harçla dolmalı, dilimlendiğinde kırmızı közlenmiş biberler göz kırpmalı içinden. Çayın yanında da yenmeli, ana yemek öncesinde de iştah açmalı.

Hazırsanız konukları biraz şaşırtmalı, bu lezzetli rulo ile hipnotize etmeli.

KAÇ
KİŞİLİK

12 dilim

HAZIRLAMA
SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Ispanaklı harç için:

  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram ıspanak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

İçi için:

  • 4 adet közlenmiş biber
  • 300 gram süzme yoğurt
  • 200 gram labne peyniri
  • 2 diş sarımsak (arzuya göre)
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Ispanaklı Rulo Tarifinin Püf Noktası

Pandispanya inceliğinde bir ıspanaklı kek hazırlamak için kabartma tozu kullanmayın.Yağlı pişirme kağıdını pişirme işleminin hemen sonrasında çıkarmayıp sarma esnasında destek alın, kek üzerinde olabilecek çatlamaları önleyin.

Nasıl Yapılır?

  1. Bol suda yıkayıp kalın sap ve kök kısımlarını kestiğiniz ıspanakları kaynar suda, kısa sürede haşlayın. Haşlama suyunu süzüp fazla suyunu sıktıktan sonra soğuması için ayrı bir kapta bekletin. Soğuduktan sonra mutfak robotunda çekerek püre haline getirin.

  2. Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta aklarını mikser yardımıyla hızlı devirde 3-4 dakika çırpıp kabartın. Katı bir kıvam aldıklarında çırpma işlemini durdurun.

  3. Yumurta sarıları, un, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve haşlanmış ıspanakları ayrı bir kapta karıştırın.

  4. Köpük köpük olan yumurta beyazlarını ıspanaklı karışıma katıp bir spatula yardımıyla alttan üste doğru hafifçe karıştırın.

  5. Yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine aktardığınız ıspanaklı harcı, ince bir kat halinde yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

  6. İç harcı için; sarımsakları rendeleyip tuzla ovun. Süzme yoğurt ve labne peyniriyle birlikte pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Közlenmiş biberleri sap ve çekirdekli kısımlarını ayıklayıp uzun ince şeritler halinde kesin.

  7. Fırından çıkardığınız ıspanaklı tuzlu keki, mutfak tezgahına alın. Kısa bir süre oda sıcaklığında dinlendirin.

  8. Ispanaklı kek üzerine hazırladığınız iç harcı kalın bir kat halinde yayın. Kenar kısmında küçük bir pay bırakıp közlenmiş kırmızı biberleri uzunlamasına dizin. Yağlı kağıdında yardımıyla sıkı bir rulo şeklinde sarıp soğuması için buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Ispanaklı Rulo Pişirme Önerisi

Ispanak yapraklarını buharda pişirip de kullanabilirsiniz.Peynirli ve süzme yoğurtlu koyu karışıma ince çekilmiş ceviz içi katabilirsiniz.