Yemek.com
Brownie'yi Andıran:

Islak Kurabiye Tarifi

Kakaolu kurabiyenin şerbetle buluşmasından hazırlanan ıslak kurabiye, kakaolu tatlıları sevenlere göre. Sıcak kurabiyelerin ıslatılması kakao tadını yoğunlaştırıyor ve kurabiyeye ağızda dağılan bir kıvam veriyor. Islak kurabiye tarifini çay saatleri için keyifle hazırlayabilir, bu esmer kurabiyeleri yanında bir fincan kahve eşliğinde tatlı bir atıştırmalık olarak da tüketebilirsiniz.

Brownie'yi andıran bu lezzetli browni tadında kurabiyeleri kısa sürede hazırlayabilir, yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.

Islak kurabiye tarifi videosu:
KALORİ:1 adet için156/kcal

1 adet için;

  • 2 gram protein
  • 19 gram karbonhidrat
  • 8 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

23 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

25 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) (8,5 yemek kaşığı)
  • 1/2 su bardağı (1 parmak fazla) sıvı yağ (120 mililitre)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Şerbeti İçin:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su (oda sıcaklığında)

Servisi İçin:

  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi (ya da pudra şekeri)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Islak Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Kurabiyelerin daha gevrek olmasını istiyorsanız fırından çıkardıktan sonra bekleme süresini beş dakika olarak düşünün. Bu şekilde beklettiğiniz kurabiye daha az şerbet çekeceği için daha gevrek olacaktır.

Nasıl Yapılır?

  1. Islak kurabiye için derince bir karıştırma kabına oda ısısındaki tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini, kakaoyu, vanilin ve kabartma tozunu alın.

  2. Tüm malzemeleri özleşene kadar karıştırın. Ardından unu yavaş yavaş ekleyin.

  3. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.

  4. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayın ve parmağınızla ortasına hafifçe bastırdıktan sonra, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. 

  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

  6. Kurabiyeleriniz fırındayken şerbeti için gerekli olan şeker ve suyu homojen karışana kadar kaynattıktan sonra bir kaseye alın ve soğutun.

  7. Kurabiyeler fırından çıkınca 2 dakika kadar bekletin ve ardından teker teker hazırladığınız şerbete atın, arkalı önlü çevirin ve bir servis tabağına dizin.

  8. Tüm kurabiyeleri bu şekilde şerbete batırdıktan sonra kalan şerbeti de üstlerine gezdirin.

  9. Tüm şerbeti çekene dek bekletin.

  10. Kurabiyeler şerbeti çektikten sonra üstlerini Hindistan cevizi ile süsleyin ve servis edin.

  11. Afiyet olsun.

Islak Kurabiye Tarifinin Servis Önerisi

Üzerini toz Hindistan cevizi ya da toz Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Islak Kurabiye Şerbeti Nasıl Yapılır?

Islak kurabiye için bir şerbet ya da hızlıca hazırlanan bir şurup kullanabilirsiniz. Şeker ve oda sıcaklığındaki suyu bir kapta güzelce karıştırın. Fırından çıkınca kurabiyeleri 2 dakika kadar beklettikten sonra şuruba atın, arkalı önlü çevirin ve servis edin.

Gevrek Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Islak kurabiye de dahil olmak üzere yaptığınız ve yapacağınız tüm kurabiyelerin tam kıvamında olması için malzeme seçiminden başlayan ve servis tabağına kadar geçen tüm süreç boyunca uygulamanız gereken ufak lezzet sırları, nefis püf noktaları var aslında. Kurabiyelerin fırında pişerken yayılmaması için ne yapmalı, kurabiyeyi hangi ısı ve ayarda ne kadar süreyle pişirmek gerek bilmeliyiz mesela. İşte tüm bu detayları öğrenmek ve birbirinden farklı, kolay kurabiye tarifleri keşfetmek isteyenleri hemen şöyle alalım: Kurabiye Canavarlarının Ağzına Layık Kurabiye Tarifleri ve Gevrek Püf Noktaları

Islak Kurabiyenin Malzemeleri Nelerdir?

Browni kurabiye ya da diğer adıyla ıslak kurabiye tarifini yapmak için malzemeler; 125 gram tereyağı, 1/2 su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ, 1 adet yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu ve 2,5 su bardağı un. Tüm malzemeler ile hamuru elde edip yuvarlak şekil veriliyor. Diğer bir yandan şerbeti hazırlamak için ise 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı su ile ıslak kurabiyenin şerbetini hazırlayabilirsiniz.