Yemek.com
Sıcacık Ekmeklere:

İncir Reçeli Tarifi

Yaz mevsiminde dallarında olguşan nefis mi nefis incirler sonbahar başlarında enfes bir reçele dönüşüyorlar. Çoğumuz incirin reçel halini tazesinden çok daha fazla seviyor. Kaynadıkça ve şekerle buluştukça ortaya çıkan o nefis kıvamı, sıcacık bir dilim ekmeğin üzerinde dillere destan bir hale geliyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında hazırladığımız tatlıların üzerine de çok yakışıyor. Narin incirleri gelin bugün tüm püf noktalarıyla hazırlayalım. Karşınızda: İncir reçeli.

Eğer elinizde ham incirleriniz varsa onlardan da nefis mi nefis ham incir reçelleri hazırlayabilirsiniz. Misler gibi kokusuyla kahvaltınızı şenlendirmeye hazır. Hadi buyurun tarifimize!

KALORİ:1 porsiyon için236/kcal
1 porsiyon için;
  • 0 gram protein
  • 59 gram karbonhidrat
  • 0 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

2 kavanoz

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

50 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 kilogram taze incir
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet çubuk tarçın

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

İncir Reçeli Tarifinin Püf Noktası

Reçeli, oda sıcaklığında bekletmeniz önerilir. İncirleri seçerken taze ve olgun olmalarına özen gösterin. Kaynayan reçele limon sıkmak reçelin özleşerek kıvam almasına yardımcı olur.

Nasıl Yapılır?

  1. İncirleri güzelce yıkayın ve süzgeç içerisinde suyunu iyice süzdürün. Pişireceğiniz tencerenin içine alın ve üzerine şekeri ekleyip bir gece bu şekilde bekletin.

  2. Ertesi sabah şekerin bir kısmı erimiş olacak. Tencereyi ocağa alın. Kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca içine çubuk tarçını ekleyin.

  3. Yaklaşık 40 dakika bu şekilde pişirin. Pişirme sırasında üzerine oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın.

  4. 5-10 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra kıvamını kontrol edin. Pişen reçelinizi ocaktan alın. Reçeli sıcakken kavanoza doldurun.

  5. Ters çevirip soğumasını bekledikten sonra oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. Bekledikçe kıvamı yoğunlaşacaktır.

  6. Afiyet olsun!

İncir Reçeli Pişirme Önerisi

Kısık ateşte kaynatmak reçelin kıvamının tam anlamıyla oturması ve lezzetini meyvelerin içine iyice çekmesi için en uygun yöntemdir.

İncir Reçeli Tarifinin Servis Önerisi

Kahvaltılarınız için keyifle hazırlayabilir ve kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz.

Taze Olgun İncir Reçeli Nasıl Yapılır?
Tam mevsiminde incirler ile taze incir reçeli yapmak için 1 kilogram inciri toz şekerde 1 gece bekletin. Ardından tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca içine çubuk tarçını ekleyin. Yaklaşık 40 dakika bu şekilde pişirin ve üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın. Ardından kavanozlara paylaştırın. Ters çevirip soğumasını bekledikten sonra oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.
1 Kilogram İncire Ne Kadar Şeker Konur?
1 kilogram olgun incir ile reçel yapmak için 3 su bardağı toz şeker eklemeniz yeterli olacaktır.