Yemek.com
Şekerde Bekletmeye Gerek Yok:

Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı Tarifi

Bal kabağı tatlısı, sonbahar-kış sezonunun en sevilen, en sık tüketilen, en lezzetli tatlılarından birisi. Klasik kabak tatlısı yaparken mutlaka şekerde bekletilmesi ve lezzetlendirilmesi gerekiyor. Bu süreyi uzatıyor ve lezzetini de biraz ağırlaştırıyor. Fırında çok kısa sürede, şekerde bekletmeye gerek duymadan da bal kabağı tatlısı yapmanız mümkün. Karşınızda hem lezzeti çok hafif olan hem de lezzetine doyamayacağınız nefis mi nefis fırın poşetinde kabak tatlısı tarifi!

Üzerine tahin ve ceviz konduğunda da lezzetine lezzet katılıyor bu tarifin! Hem rengi hem de yumuşacık kıvamıyla kendine hayran bırakan bir tatlı tarifi olacak. Şimdiden ellerinize sağlık diyor fırın poşetinde kabak tatlısı tarifine buyur ediyoruz sizleri. Keyfi bol olsun!

 

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

40 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 kg. bal kabağı (soyulmuş, doğranmış)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın

Üzeri için:

  • 1 avuç ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı tahin

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları fırın poşetinin içine tek tek koyun. Kabakların üzerine toz şekeri dökün.

     

  2. Ardından çubuk tarçını da poşete ekleyip ağzını iyice kapatın.

     

  3. Fırın poşetinin 2-3 yerinden kürdan ya da bıçak yardımıyla delikler açın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırına kabak tatlınızı verin ve kontrollü olarak yaklaşık 40 dakika pişirin.

     

  4. Pişen kabak tatlısı fırından alın ve poşet soğuduktan sonra servis tabağına alın, ceviz ve tahinle süsleyin. Afiyetler olsun!