Yemek.com
Daha Ekonomik:

Ev Yapımı San Sebastian Cheesecake Tarifi

İspanyol mutfağı denince akla o gelir: San Sebastian cheesecake. Son zamanlarda adını sıkça duyurdu ve tatlı tutkunlarının favorisi haline geldi. Bu lezzetli cheesecake, pürüzsüz dokusu ve hafif yanıklığı ile hem görsel olarak hem de lezzet olarak büyüleyici bir deneyim sunma garantili. Şimdi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile İspanyol mutfağının gizemli tadını sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Üstelik, bu şekilde inanılmaz ekonomik.

Tarif herkesin rahatlıkla uygulayabileceği pratik adımlardan oluşuyor. İçerisindeki basit malzemelerle bile şaşırtıcı bir lezzet sunan bu cheesecake, misafirlerinizin ve sevdiklerinizin beğenisini kazanmaya aday. 

Bu tatlı keyfi yaşamak için hemen malzemelerinizi hazırlayın ve tarife başlayın. Çok seveceğinize eminiz. Afiyet olsun!

San Sebastian Cheesecake Tarifi Videosu Burada:

KAÇ
KİŞİLİK

10 dilim

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

45 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 720 gram taze peynir
  • 400 ml. krema
  • 250 gram pudra şekeri
  • 5 adet yumurta
  • 1 adet vanilin
  • 60 gram un

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Taze peynir ve pudra şekerini mikserle çırpın. Harca kremayı da ekleyip koyu akışkan bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Yumurtaları da bu esnada teker teker ekleyin. Son olarak vanilin ve unu eleyerek ekleyin ve yavaşça harca yedirin.

  2. Kelepçeli bir kalıbın içine iki adet yağlı kağıdı kenarlardan taşacak şekilde koyup harcı içine dökün.

  3. Fırını önceden 200 derecede fanlı olarak ısıtın ve en az 15-20 dakika bu sıcaklıkta bekledikten sonra tatlıyı fırına koyun. Tatlıyı 40-45 dakika pişirip üzeri renk alıp hala ortası sallanıyorken fırından çıkartın.

  4. Tatlıyı en az 7-8 saat oda sıcaklığında dinlendirip yumuşak olarak servis edebilirsiniz. Daha sert kıvam için buzdolabında bir gece dinlendirebilirsiniz. Ev yapımı san sebastian cheesecake hazır. Afiyet olsun!

San Sebastian Cheesecake Neden Çöker?

San Sebastian cheesecake, yüksek sıcaklıkta hızlı bir şekilde pişirildiği için bazen çökebilir. Cheesecake'in iç kısmı hafifçe sallandığında pişirme işlemi bırakılmalıdır. Aşırı pişirme, cheesecake'in çökmesine ve kurumasına neden olabilir.