Yemek.com
Eskimeyen Lezzet:

Elma Şekeri Tarifi

Şimdi az ötedeki manavdan elma alıp, çocukluğumuzda bayıla bayıla yediğimiz şekerden yapacağız desek, üstelik lezzeti kadar pratik de desek... İnce, uzun çubuklara geçirilmiş elma şekerlerinden bahsediyorum, hani şu kıpkırmızı ve parlak şekerlerden. Eğer siz de "Eskiden elma şekeri vardı, ne günlerdi yahu!" ya da "Şu elma şekeri nasıl yapılıyor ya bilen yok mu?" diye haykıran insanlardansanız başlıyoruz...

Hazır mıyız? Çünkü birazdan hem kendinizi hem sevdiklerinizi leziz bir zaman yolculuğuna çıkaracak o tarifi izleyeceksiniz ve adımlarına bir bir şahit olacaksınız.

Tarifimizin videolu haline aşağıdan ulaşabilirsiniz.
KALORİ:1 porsiyon için276/kcal
1 adet için;
  • 68 gram karbonhidrat
  • 0 gram protein
  • 0 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

5 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

1.5 saat

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı gıda boyası (dilediğiniz renkte)
  • 5 adet orta boy kırmızı elma

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Elma Şekeri Tarifinin Püf Noktası

Tarifi uygularken ölçüye çok dikkat edin. Bire iki oranında ölçü kullanın. Örneğin; 2 su bardağı su koyarsanız 1 su bardağı şeker koymanız gerekmektedir ya da 2 çay bardağı su koyduğunuz zaman 1 çay bardağı şeker koymalısınız.

Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve suyu bir tencerenin içine alın ve ocağın üzerine oturtun.

  2. Şeker eriyip, su kaynaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın.

  3. Ardından limon suyunu ekleyin ve kıvam alması için 1-1.5 saat kadar dinlendirin. Bu süreç içerisinde belli aralıklarla karıştırmaya devam edin.

  4. İçine gıda boyasını ekleyin.

  5. Yıkayıp dışını güzelce kuruladığınız elmaları karışıma batırın.

  6. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsinin üzerine elmaları alın. Önce şeker hafifçe katılaşana kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Mümkünse oda sıcaklığında muhafaza edin ve afiyetle yiyin :)