Yemek.com
Kıymasız Sevenlere:

Çıtır Karnabahar Köftesi Tarifi

Karnabaharı sevemeyenlere bile kendini sevdirecek bu köfteyi hazırlamak o kadar kolay ki! Lezzetine ve pratikliğine hayran kalacağınız bu tarife bizce evin minikleri de çok sevecek. Her öğün tüketebileceğiniz, az yağda kızartılan ve dilerseniz buzluğa atarak sonra da tüketebileceğiniz bu karnabahar köftesini mutlaka denemelisiniz!

Az suda haşlayarak veya buharda pişirerek kullanacağınız karnabaharları baharatlarla harmanlayıp pişiriyoruz. Yanına yoğurt veya yeşil bir salatayla sağlıklı bir öğün haline getiriyoruz

KALORİ:1 adet için44/kcal
1 adet için;
  • 4 gram karbonhidrat
  • 2 gram protein
  • 2 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

20 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

25 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 500 gram karnabahar (1/2 adet orta boy)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı un (100 gram)
  • 2 yemek kaşığı beyaz peynir (kaşar veya yağlı peynir)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı (kızartmak için)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharları olabildiğince küçük doğrayın, az miktarda kaynayan suda veya mümkünse buharda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çatalla bastırarak kıvamını kontrol edin, sert kısımları eziliyorsa suyunu süzerek kenara alın.

  2. Suyunu iyice süzdürdüğünüz karnabahar tanelerini sıcakken bir çatal yardımıyla veya blenderdan geçirerek püre haline getirin.

  3. Süzgeçin üzerine alarak soğumasını bekleyin, bu sırada hafif hafif üzerinden bastırın ki fazla suyu çıksın.

  4. Soğuduktan sonra süzgeçten alarak geniş bir kaba yerleştirin. Sarımsağı üzerine rendeleyin, toz kırmızı biber, karabiber ve yumurtayı ekleyin ve birleşinceye dek bir spatula yardımıyla karıştırın.

  5. Unu ekleyip tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırmaya devam edin. Dilerseniz bu aşamada şekil verip kullanmayacağınız kısmını buzluğa kaldırın, kullanacağınız kısmı ayırın.

  6. Son olarak içerisine beyaz peynirini, tuzunu ekleyin ve karıştırın.

  7. Her 5 adet köfte için 1-2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada iyice ısıtın ve kaşık yardımıyla köfte harcından alarak tavada yerleştirin. Üzerinden hafifçe bastırın. Orta-yüksek ateşte her iki tarafı da çıtır çıtır oluncaya dek pişirin. Sıcakken afiyetle tüketin.

Çıtır Karnabahar Köftesi Pişirme Önerisi

Dilerseniz harcınızdan istediğiniz kadarını kullanıp geri kalanına şekil vererek buzluğa atabilirsiniz. Dondurduktan sonra çözdürmeden hafifçe yağlayıp fırında pişirebilir veya derin yağda kızartabilirsiniz.