Yemek.com
Bu Sefer Farklı:

Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Damla çikolatalı kurabiyelerden farklı olarak tereyağlı kurabiye hamuruyla hazırladığımız şekilli kurabiyeleri, bu kez iri parçalanmış çikolatalarla buluşturuyoruz. Her ısırıkta bolca çikolata tadı alabileceğiniz enfes bir lezzete dönüşüyor. Çayın, kahvenin yanına inanılmaz yakışan efsane bir kurabiye tarifi karşınızda! Hamuru ağızda dağılan çikolatalı kurabiye tarifi karşınızda!

Küçük bir çılgınlık yapıp kurabiyelerin tamamını çikolataya batırdıktan sonra yağlı kağıt üzerinde kıvam alması için bekletebilirsiniz. Karar sizin.

KAÇ
KİŞİLİK

1 büyük tepsi

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Hamuru için:

  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı çikolata parçaları
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Çikolatalı Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Hamurun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekmektedir. Kullanmış olduğunuz unun yoğunluğuna göre azar azar un ilave etmeniz gerekebilir. Dilerseniz içerisine beyaz çikolata da ekleyebilirsiniz. Kurabiye harcına arzuya göre vanilya özütü ya da tarçın ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağı ve pudra şekerini çırpıcı ile çırpın. İçine yumurtayı ilave edin.

  2. Kontrollü olarak unu ,vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Son olarak çikolata parçalarını ekleyin,nazikçe yoğurun.

  3. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.

  4. Çıkarıp soğuttuktan sonra kurabiyeleriniz hazır! Afiyet olsun.

Çikolatalı Kurabiye Pişirme Önerisi

Fırın tipi ve özelliklerine göre kurabiyelerin pişme süresi değişiklik gösterebilir, üzeri hafif bir renk alan kurabiyeleri fırından çıkartın. Oda ısısında dinlenip kıvam aldıktan sonra tüketin.