Yemek.com
Yumuşacık Pişer:

Biberli Et Sote Tarifi

''Eti pişirirken yumuşacık olmuyor, çok sert kalıyor'' diyenler... Hadi gelin akşam ya da öğle yemeğinize enfes bir et sote yapalım. İçerisindeki biber ve bol domates sayesinde yemelere de doyum olmasın. Orta ateşte ağır ağır pişsin. Bol baharatıyla da damaklara şenlik olsun. Dilerseniz içerisine farklı baharatlar koyma şansına da sahipsiniz. Karşınızda muhteşem kıvamıyla pişmiş, lezzeti yedikçe yedirten, yapımı da bir o kadar kolay olan: Biberli et sote tarifi!

Etlerinizi önce orta ateşte ısıtılmış tavada bir süre kavurun. Daha sonra sırasıyla soğan, biber ve domatesleri ilave ederek etlerin içerisinde yumuşacık pişmesini sağlayın. Pilav ve salatayla servis ederek lezzetini katlayın. Hadi o zaman şimdiden ellerinize sağlık diyoruz ve tarifimize buyur ediyoruz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 porsiyon

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

25 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 150 gram dana kuşbaşı eti (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Biberli Et Sote Tarifinin Püf Noktası

Kuşbaşı etlerin rengi hafif dönmeye başlayınca soğanları ilave edip kavurun.

Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri rendeleyin. Soğanları da minik küpler halinde doğrayın. Kapya biberlerin sap kısımlarından keserek iç kısımlarındaki tohumları temizleyin.

  2. Kapya biberleri jülyen şekilde doğrayın.

  3. Bir tavaya yağları alın. Tava ısınıp yağlar eritikten sonra kuşbaşı etleri ilave ederek kavurmaya başlayın. Etlerin rengi hafif dönmeye başlayınca soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.

  4. Birkaç dakika bu şekilde kavurduktan sonra biberleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Biberler hafif yumuşayınca rendelenmiş domatesleri ekleyin.

  5. Ardından 1/2 su bardağı da su ilave edip tavanızın kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Ara ara karıştırın ve baharatları, tuzunu da ilave edin.

  6. Et hafif suyunu çekip etler yumuşacık pişince ocaktan alın. Biraz dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Biberli Et Sote Tarifinin Servis Önerisi

Pirinç pilavı eşliğinde servis edebilirsin.