Yemek.com
Herkese Sevdiren:

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Kışı kış yapan tatlardan bir tanesi bal kabağı. Lezzeti öylesine büyük ki kabak tatlısı denildiğinde bile ağızlar sulanmaya başlar hemen. Sebze olarak kullanılan yeşil kabak değil de anında o anlaşılır, koyulaşan şerbeti üzerine gezdirilip gezdirilip yenir. Bal kabağı tatlısı tarifi bilindiği üzere Antalya yöresine özgü bir şekilde servis edilecekse tahin, ceviz içi hatta dondurma eklenir üzerine. Tabak tabak yenir.

Peki siz nasıl pişirirsiniz kabak tatlısını? Toz şeker ilavesini damak tadınıza göre mi belirlersiniz? Kendi suyunda mı pişirir ekstra su mu eklersiniz? Tarifin altına yorumları bekliyoruz, yapanların ellerine sağlık şimdiden.

KALORİ:1 porsiyon için743/kcal
1 porsiyon için;
  • 9 gram protein
  • 150 gram karbonhidrat
  • 11 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

50 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 kilogram bal kabağı
  • 4 su bardağı toz şeker

Servisi için:

  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı tahin

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Bal Kabağı Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

Tatlınızın özlü bir suyu olmasını isterseniz kaynarken 2-3 damla limon suyu damlatarak kıvamlandırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Dilimlenmiş kabakları tencerenin ya da düdüklü tencerenin tabanını tamamen kaplayacak şekilde, tek sıra olarak dizin. Üstüne üstlerini örtecek kadar şeker serpin.

  2. Üstüne tekrar bir sıra kabak dizin ve bu şekilde tüm malzeme bitene dek sıra sıra dizmeye devam edin. Kapağını kapatın ve suyunu salması için bir gece bekletin.

  3. Ertesi sabah suyunu salmış olan kabakların kapağı kapalı bir şekilde ocağa alın ve normal çelik tencere kullanıyor iseniz, kaynamaya başladıktan sonra 40 dakika, düdüklü tencere kullanıyor iseniz, buharı çıktıktan sonra 30 dakika kısık ateşte olacak şekilde pişirin.

  4.  Soğuyana dek bekleyin ve üstlerine tahin ile ceviz gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

Bal Kabağı Tatlısı Tarifinin Servis Önerisi

Cevizle servis ederek, tatlınızın lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Bal Kabağı Tatlısı Kaç Kalori?
1 porsiyon bal kabağı tatlısı 743 kaloridir.