Yemek.com
En Kolay ve Yumuşak:

Arnavut Ciğeri Tarifi

Ciğerin küçük parçalar halinde kesilip una bulandıktan sonra kızartılmasıyla oluşan bir yemek tarifi Arnavut ciğeri. Arzuya göre sıcak ya da soğuk olarak servis ediliyor, olmazsa olmazı sumaklı ve maydanozlu soğan salatası. Kimyonun ciğere yakıştığı bilinen bir gerçek olsa da limon sıkıp yemeği tercih edenler de var.

Kızgın yağda kızartılarak hazırlanan ve belirli püf noktaları bulunan Arnavut ciğeri, iştah açan ve ağız sulandıran bir başlangıç ve ana yemek tarifi. Sizler de bu lezzetin tadına varmak isterseniz buyrun mutfağa! Daha önce böyle güzel bir et yemediğinize eminiz. Afiyet olsun!

Arnavut ciğeri tarifi videosu:

1 porsiyon için;

  • 31 gram protein
  • 22 gram karbonhidrat
  • 81 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Ciğer için:

  • 600 gram ciğer
  • 1 çay bardağı un (bulamak için)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı toz kişniş
  • 2 adet patates (küp doğranmış)
  • 2 su bardağı sıvı yağ (patatesi kızartmak için)

Sumaklı soğan için:

  • 1 adet kırmızı soğan (piyazlık doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1/2 demet doğranmış maydanoz

Arnavut Ciğeri Tarifinin Püf Noktası

Ciğerlerin yağ çekmemesi için yağı iyi ısıtmış olmanız önemlidir.

Nasıl Yapılır?

  1. Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin.

  2. Kanını süzdürdüğünüz ciğerleri karbonat ve tuz eklediğiniz una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin.

  3. Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun. Ciğerler pişmeye başladığında kırmızı toz biber ve toz kişniş ekleyin. Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın.

  4. Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın ve ciğerlerin olduğu kaseye ekleyin.

  5. Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün. Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın ve ciğerlerin olduğu kaseye ekleyip diğer malzemelerle birlikte güzelce harmanlayın.

  6. Ciğeri servis edeceğiniz tabağa alıp, sevdiklerinizle afiyetle tüketin!

Arnavut Ciğeri Pişirme Önerisi

Ciğerleri ocakta gereğinden fazla tutarsanız yanabilirler, tadım testi yaparak kontrol edebilirsiniz.

Arnavut Ciğeri Tarifinin Servis Önerisi

Maydanoz, közlenmiş domates, biber, lavaş ve patatesle servis edebilirsiniz.

Faydalı Bilgiler: Arnavut Ciğeri Nasıl Yumuşak Olur?

Lokum gibi pişmiş, yumuşacık Arnavut ciğerlerinin birkaç küçük püf noktası var aslında. Öncelikle eti pişirmeden önce yıkamamalısınız. Kanını süzmeniz yeterli olacaktır. Çok uzun süre pişirmemeniz de burada önemli. 15-20 dakikayı geçmemeli. Biz tarifimizde 10 dakikada pişirdik. Ciğeri kızarttığınız yağın da iyice kızdığından emin olun. İşte bu kadar basit!

Arnavut Ciğeri Kaç Kalori?

1 porsiyon (patates ile) Arnavut ciğeri 927 kaloridir.

Ciğer Pişirilmeden Önce Yıkanmalı Mı?

Ciğerin pişirilmeden önce yıkanması konusunda farklı görüşler vardır. Ancak, ciğerin yıkanması, yüzeydeki kan ve diğer kalıntıları temizlemek için önerilir. Yıkama sonrası ciğeri iyice kurutmak, pişirme sırasında yağ sıçramalarını ve suyun buharlaşmasını engelleyerek ciğerin daha lezzetli olmasını sağlar.

Arnavut Ciğeri Hangi Ciğerden Yapılır?

Arnavut ciğeri, genellikle dana ya da kuzu ciğeri kullanılarak yapılır. Dana ciğeri, daha büyük ve yoğun bir dokuya sahipken, kuzu ciğeri daha yumuşak ve hafif bir lezzet sunar. Her iki ciğer türü de Arnavut ciğeri yapımında tercih edilir, ancak lezzet tercihinize göre seçim yapabilirsiniz.