Yemek.com
Çatladıysa Tamamdır:

Acı Badem Kurabiyesi Tarifi

"Makarona benzeyen, tadı ve zahmetli yapımıyla onu aratmayan kurabiye çeşidi nedir?" diye sorsak cevabınızın acı badem kurabiyesi olacağını biliyoruz.

Genellikle toz fındık ve acı badem aroması kullanılarak hazırlanan ve satılan acı badem kurabiyelerini, badem tozu (unu) kullanarak evde hazırlamaya ne dersiniz?

KALORİ:1 porsiyon için505/kcal
1 porsiyon için;
  • 83 gram karbonhidrat
  • 10 gram protein
  • 14 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

50 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Kurabiye İçin:

  • 1,5 su bardağı badem unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta akı
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1/2 paket vanilin

Üzeri İçin:

  • 8-10 adet çiğ badem

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Acı Badem Kurabiyesi Tarifinin Püf Noktası

Gevreklik kazanması için tek başına kısık ateşte 5 dakika kadar kavurduğunuz badem tozunu, soğuttuktan sonra kurabiye yapımında kullanabilirsiniz.Kurabiyeleri kırmadan, rahat bir şekilde yağlı kağıtlarından ayırmak için; ıslak bir bezin yanı sıra pişirme kağıtlarını su dolu bir tepsi üzerinde kısa süre gezdirebilirsiniz.Hamuru hızlı bir şekilde soğutmak için mermer tezgah üzerine de alabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Limon suyu ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyup sürekli karıştırarak,şekerin erimesini sağlayın.

  2. Şeker eridiğinde üzerine vanilin ekleyerek soğuması için ayrı bir kaseye alalım.

     

  3. İyice soğuduğunda limon suyu ekleyip mikserle beş dakika kadar çırpalım.

  4. Sıkma poşetine alarak aralıklı olarak fırın tepsisine aktaralım. Sıkma poşeti olmayanlar kaşık yardımıyla da yapabilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırına verelim.

  5. Pişme süresi biraz zaman alıyor, üstü çatlayınca olmuş demektir. Soğuduktan sonra yağlı kağıttan çıkaralım. Birbirine yapıştırarak servis edin. Afiyetler olsun.

     

Acı Badem Kurabiyesi Pişirme Önerisi

Büyük olarak hazırlayabileceğiniz acı badem kurabiyelerini, hazır olarak satılan silikon makaron silpatları üzerinde küçük boyutlarda da hazırlayabilirsiniz.