Yemek.com
Ölçüleri Akılda Kalır:

3-2-1 Poğaça Tarifi

Poğaça için onlarca methiye düzdük. Hızlı edilen kahvaltıların kahramanı, misafirin olmazsa olmazı, gece bastıran mide kazıntılarının kurtarıcısı...Hamur işlerini çok seven bir millet olduğumuz için farklı tekniklerle, farklı malzemelerle bir yemek defteri dolusu poğaça tarifi çıkartmış olmamız muhtemel. 3-2-1 poğaça, tarifiyle akılda kalıcı, malzemeleriyle kolay ulaşılır, pamuk gibi kıvamıyla herkesi mutlu ederek, en çok arananlar ve yapılanlar listesinde zirveyi zorluyor.

Özellikle poğaçaların mayalanma sürelerinin uzunluğu ve ölçülerinin bir türlü tam tutmuyor oluşu bizi artık yormasın dedik ve kıvamıyla kendine hayran bırakacak poğaçaları verdik fırına. Karşınızda nefis mi nefis: en yumuşak poğaçalardan 3-2-1 poğaça tarifimiz. Bir yiyenin bir daha yemek isteyeceği tarifimizin mayalanma süresi de yok. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, tarifimize buyur ediyoruz.

KALORİ:1 adet için133/kcal
1 adet için;
  • 18 gram karbonhidrat
  • 4 gram protein
  • 5 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

25 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un

İçi için:

  • 1 kase dilediğiniz bir peynir çeşidi
  • 1/2 demet maydanoz

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı galeta unu

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

3-2-1 Poğaça Tarifinin Püf Noktası

Ununu fazla kaçırmayın, hepsini birden boca etmeyin, kıvamına göre dikkatlice ekleyin. Yuvarlarken tezgahı veya elinizi de unlayacağınız için onu da hesaba katarak un koyun.

Nasıl Yapılır?

  1. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Yoğurt, sıvı yağı, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.

  2. Unun önce 4 bardak kadarını eleyin ve yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  3. Eğer hala kıvama gelmediyse geriye kalan 1 bardağı da eleyerek yavaş yavaş ekleyin. Hamurun üzerini kapatarak 30 dakika kadar dinlendirin.

  4. Hamurdan, mandalina büyüklüğünde toplar koparıp avcunuzun içinde yassılaştırın ve ortasına çok hafifçe bastırarak açın. İçine peynir ve maydanoz ile hazırladığınız içten 1-2 yemek kaşığı kadar ekleyin.

  5. Sağından solundan toparlayarak kapatın ve yuvarlama başlayın.

  6. Poğaçaların her birini galeta ununa bulayın. Fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin.

  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

  8. Üzeri güzelce kızardıktan sonra fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun.

3-2-1 Poğaça Pişirme Önerisi

Altının da kızarmış olmasına dikkat etmelisiniz.

3-2-1 Poğaça Tarifinin Servis Önerisi

Eğer fırından çıktıktan hemen sonra ılık ılık servis etmeyecekseniz, iç harcını patatesli veya normal peynirli yapmanızı tavsiye ederiz.

Faydalı Bilgiler: Poğaçanın Yumuşak Olması İçin Ne Yapmak Gerekir?
Olur ya bazen elinizin ayarı kaçar, hava şartları tutmaz ve poğaçanız mayalanmaz. Bir sürü neden çıkar da ortaya o poğaçalar semsert kalır. İşte siz bu sorunları hiç yaşamayın diye varız! Haydi sizi püf noktalarla dolu şu yazımıza alalım: Poğaçanın Sertleşmemesi İçin Ne Yapılır?
Faydalı Bilgiler: Pofuduk Poğaça Hamuru Nasıl Yapılır?
O çok sevdiğiniz, annenizin, anneannenizin ellerinden yemeye alışık olduğunuz, ısırdığınızda üzerinde oluşan lezzet dalgasıyla iştahınıza iştah katan o pamuk gibi poğaçaları bu kez evde, ellerinizle yapın diyoruz. Haydi derlediğimiz bu püf noktalarla mis gibi poğaçalar hazırlamaya başlayın: Puf Gibi Kabaran Poğaçalar İçin Bilmeniz Gereken 11 Püf Noktası