Yemek.com

Yaz Mevsiminin Var Olma Nedeni 8 Karpuzlu Nefis Tarif

3 Temmuz 2015

Hayata dair tüm iyi dileklerimizi, tüm güzel sebeplerimizi, mutlu olduğumuz her anı, akan derenin içine soğuk dursun diye koyduğumuz o 5 kiloluk karpuza atfedebiliriz. Saf yaşama halidir çünkü o an. Öyle bir hatırayı sahip olup da kötü anımsayan yoktur, olamaz.

İşte biz o derenin içindeki karpuzu çıkardık. Ona yeni hikayeler yazdık. Hikayenin sonunda hepsi karpuzlu mu karpuzlu nefis birer tarif oldular.

Yaz mevsiminin var olma nedeni oldular.

Karpuz çekirdeği bile sevdi bu fikri: Karpuz sufle

Sufle denince ilk olarak çikolatalı sufleyi anımsayanlardansanız size oldukça farklı gelecek bir önerimiz var. Hem diğer sufle çeşitleri kadar sizi yormayacak.

Almaz mıydınız: Karpuz sufle tarifi

Eşe dosta bugün doğum günüm diye yalan dersin: Karpuz pasta

Karpuz pasta yapabilen arkadaşın haftada bir kapısını çalarsın bir yesen karpuz pastayı. Her gün Facebook'dan tarifini paylaşıp yarın benim doğum günüm diye yalan atarsın.

Öyle güzel çünkü: Karpuz pasta tarifi

Düşünsene cheesecake yiyorsun ama karpuz tadı geliyor: Karpuzlu cheesecake

Yerçekimsiz ortamda muz yiyip elma tadı almak kadar mucize. Yok böyle bir birliktelik. "Ne olacak ki limonlusunu da yiyoruz" deme. Sakın.

Çünkü karpuz bir meyveden çok daha fazlası: Karpuzlu cheesecake tarifi

Kim demiş bütün limonatalar sarı olur: Karpuzlu limonata

Kırmızısı da olur, kırmızısı daha güzel olur. Yazın resmi sponsorlarındandır limonata, uğruna ne hesaplar ödenir, ne akşamüstüleri şenlenir...

Karpuzlusu sıcak sevdirir: Karpuzlu limonata tarifi

Sipariş veremeyeceğin tek pizza o: Karpuz pizza

Girdin Yemeksepeti'ne, pizza söylemek istiyorsun; dünyada yapılan bütün pizzaları söyleyebilirsin. Afiyet olsun. Peki ya karpuz pizza diye bir şey satın alabilir misin?

O yalnızca senin mutfağında: Karpuz pizza tarifi

Salatanın keyfini çizebilecek ressam yok: Karpuzlu domates salatası

Her seferinde yeşillik, her seferinde domates; sıkılmıştı çünkü salata. Değişik tatlar, değişik deneyimler peşindeydi. Bir gün karpuz konuya dahil oldu...

Salata ihya oldu: Karpuzlu domates salatası tarifi

Bu çay hararet alıyor işte: Karpuz püreli buzlu çay

Kaynar derecede çayları içip "Hani çay hararet alıyordu yea" dedik yıllardır. Yok öyle bir şey. Kandırmayalım hem kendimizi hem başkasını...

Harareti alan çay bu işte: Karpuz püreli buzlu çay tarifi

Dondurmayla zirvede bitirelim: Karpuzlu buz

Tam dondurma değil, sütü yok içinde. Ama dünyadaki bütün dondurmalardan güzel bizce. 7'den 77'ye herkes yiyebilir. Tamamen organik, bizim elimizden; bizim mutfaktan.

E hadi o zaman: Karpuzlu buz tarifi