Yemek.com
Sunumu Bambaşka:

Zeytinyağlı Fasulye Dizmesi Tarifi

Yaz mevsiminin en güzel sebzelerinden olan taze fasulyeleri zeytinyağlı pişirmeyi çok seviyoruz. Hele yemesine hiç doyamıyoruz. Neredeyse her sofrada yerini alan ve çok sevilen zeytinyağlı taze fasulyeyi şimdi bu şekilde dizerek pişirmeye ne dersiniz? Çok daha lezzetli, çok daha pratik ve sadece kendi suyuyla pişiyor. Özellikle de misafir sofralarına çok yakışıyor. Karşınızda şahane sunumu ve mükemmel lezzetiyle: Zeytinyağlı taze fasulye dizmesi tarifi!

Zeytinyağlı taze fasulye dizmesi hem sunumu hem de tadıyla ana yemeği solda sıfır bırakıp, misafir sofrasının tam ortasında kendisine yer bulmaya hazır bir yemek tarifi. Üstelik klasik taze fasulye lezzetinden daha farklı bir lezzet arıyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Siz de hazırsanız, şimdiden ellerinize sağlık diyoruz ve afiyetler diliyoruz.

KALORİ:1 porsiyon için221/kcal
1 porsiyon için;
  • 10 gram karbonhidrat
  • 4 gram protein
  • 18 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

90 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyelerin sadece baş saplarını kopartarak temizleyin ve bol suyla güzelce yıkayın.

  2. Ardından yapışmaz tabanlı bir tencerenin dibine bir yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdirin ve fasulyeleri bir halka oluşturacak şekilde uygun boyutlarda kırarak ya da tencereniz müsaitse kırmayarak, halka şeklinde tencerenizin tabanına dizin.

  3. Fasulyelerin yarısından çoğunu en dibe dizmelisiniz.

  4. Domatesleri yıkayın ve bir tanesini halkanın tam ortasına yerleştirin.Ardından soğanı ve sarımsakları küp küp doğrayıp, dizdiğiniz fasulyelerin üstüne serpiştirin.

  5. Kalan 2 domatesi halka halka doğrayıp soğanların üstüne dizin ve son olarak kalan fasulyeleri de tekrar halka şeklinde dizin.

  6. Üstlerine tuz-biber serpin ve kalan zeytinyağını gezdirin, tencerenin kapağını kapatın ve ocağın en küçük kısmını en kısık ateşe alıp tencerenizi ocağa oturtun.

  7. Bu şekilde kapağını açmadan ama ara ara kontrol ederek 1,5 saat kadar pişirin. Pişme süresi fasulyenin cinsine göre farklılık gösterebilir.

  8. Piştikten sonra altını kapatın ama tencerenin kapağını açmayın ve kendi kendine oda ısısına gelmesini bekleyin.

  9. Bir servis tabağına ters çevirin ve servis edin.