Yemek.com
Yılbaşına Özel:

Zencefilli Kurabiye Tarifi

Pek çok ülkede özellikle yılbaşı öncesi popüler olan bu baharatlı ve ince kurabiyeler aslında şifa dağıtıyor.

Hamura renk vermesi ve kurabiyenin kıvamını daha gevrek hale getirmesi için kullanılan pekmezin yanı sıra bağışıklık sisteminin bir numaralı destekçisi toz zencefil, mevsim değişiminde ihtiyacımız olan doğal kaynaklar. Kahvenin yanında kurabiye yemek için bir bahanemiz daha oldu.

KAÇ
KİŞİLİK

40 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

25 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

12 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 140 gram oda sıcaklığında tereyağı (10 yemek kaşığı)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı pekmez
  • 1/2 yemek kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 2,5 - 3 su bardağı un

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Zencefilli Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Hamuru, arzu ettiğiniz incelikte açabilirsiniz ancak pişirme esnasında yanmamasına ve fırın ısısına dikkat edin.Tereyağını oda ısısında beklettikten sonra kullanın.Kurabiyelere daha kolay şekil vermek için; kurumaması adına üzerini sardığınız kurabiye hamurunu vaktiniz varsa buzdolabında 20 dakika kadar bekletin.

Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba şeker ve yağı alın. Mikserle orta hızda yaklaşık 1-2 dakika kadar çırpın. Bu adım, karışımın kıvamını hafifleyene kadar devam etmelidir.

  2. Ardından, karışıma yumurta sarısını ve pekmezi ekleyin. Mikser yardımıyla tekrar iyice karıştırın. Bu, karışımın homojen bir yapı kazanmasını sağlar.

  3. Tarçın ve toz zencefili de karışıma ekleyin.

  4. Son olarak, azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  5. Hazırladığınız hamuru streç filmle sarıp, dondurucuya kaldırın. En az 10 dakika bekletin. Bu süre, hamurunun daha kolay işlenmesini sağlar.

  6. Dondurucudan çıkardığınız hamuru iki adet yağlı kağıt arasına alın. Merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta açın.

  7. Açtığınız hamuru istediğiniz şekilde kalıpla kesin.

  8. Kesilen kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine hafif aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12 dakika pişirin.

  9. Zencefilli kurabiye hazır! Pişen zencefilli kurabiyeleri fırından çıkarın. Kurabiyeleri fırın tepsisinden dikkatlice alıp, tel ızgaranın üzerine yerleştirin ve soğumaya bırakın. Kurabiyelerin tabanının hava alması, onları daha kıtır hale getirecektir.Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Kurabiyelerin içi kıyır kıyır, dışı ise hafif kıtır bir dokuya sahip olacak. Afiyet olsun!

Zencefilli Kurabiye Pişirme Önerisi

Pudra şekeri yerine esmer şeker kullanabilirsiniz. Ancak aynı oranda esmer ya da toz şeker kullanmayı tercih edecekseniz şekeri oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile özleşene kadar çırpmalısınız.