Yemek.com
Kıvamı Şahane:

Vegan Hindistan Cevizi Yoğurdu Tarifi

Yoğurdun kıvamı inanılmaz akışkan ama aslında süzme yoğurt gibi katı. Yoğurt, doğal probiyotikleri içerdiğinden sindirim için çok önemli bir gıdadır. Hayvansal, özellikle inek sütünden yapılmış yoğurtlar asidik olması sebebiyle bağırsakta emilim görevi gören mikrovillusları tahrip eder ve diğer gıdaları emmesi de zorlaşır. Bu tarifle sağlıklı probiyotikleri tüketebilceksiniz.

KALORİ:1 porsiyon için353/kcal
1 kavanoz için;
  • 12 gram protein
  • 57 gram karbonhidrat
  • 8 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 büyük kavanoz

HAZIRLAMA
SÜRESİ

1 saat

PİŞİRME
SÜRESİ

1 gün

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 paket Hindistan cevizi sütü (şekersiz)
  • 4-6 adet probiyotik kapsül
  • 1,5 yemek kaşığı agar agar (kıvam verici toz)
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta (taptoka veya ararot)
  • 1 yemek kaşığı vanilya özü
  • 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Vegan Hindistan Cevizi Yoğurdu Tarifinin Püf Noktası

Yaklaşık 9 senedir süt ürünleri tüketmeyen ve yıllardır bu ürünleri evde yapan biri olarak her yolu denedim. Güzel bir kıvam almak istiyorsanız ve bu kıvamda bir yoğurda ulaşmak istiyorsanız titizlikle ısı faktörünü göz önünde bulundurarak yoğurdunuzu yapmanızı öneririm. Sterilize bir cam kap kullanmazsanız yoğurdunuz mayalanmaz o yüzden kullanacağınız tüm araçların temiz olmasına özen gösterin. Eğer iyi marka ve zengin nitelikli bir probiyotik kapsül kullanmazsanız yoğurdunuz istediğiniz sonuca ulaşmaz. Hep tahta ya da plastik bir kaşık kullanın hiç bir aşamada metal kaşık yoğurdunuza girmesin. Kalori hesabı bir kavanoz için yapılmıştır.

Nasıl Yapılır?

  1. Elektrikli pişiricinizde (İnstant Pot) 82 derece teneke içerisinde Hindistan cevizi sütünüzü kaynamaya bırakın. (Makinanın soteleme/kaynama/yoğurt ayarını kullanabilirsiniz)

  2. Çok az kaynayan süt ile nişastayı başka bir kap içinde açıp sonrasında makinenize ya da ocağınızdaki karışımınıza ekleyin. Böylece nişastanız top top olmaz. (Eğer makinanız yoksa bir termometre yardımı ile sıcaklığın 82 derecede olmasına dikkat edin, süt 82 dereceye geldikten sonra ocağınızın altını kapayın, ısı 44 dereceye düşene kadar karıştırın)

  3. Sonra agar agar tanelerini de yoğurdunuza ekleyin.

  4. 18/24 saat boyunca 82 derecede piştikten sonra kapağını açın ve 44 dereceye (yaklaşık 1 saat içinde) düşünce içine 4-6 adet probiyotik ekleyip tozu dağıtana kadar tahta kaşık ile kabın köşelerinde ezerek karıştırmaya devam edin.

  5. Probiyotikleri süt kaynarken değil süt soğuduğunda ekliyoruz ki milyonlarca sağlıklı bakteri etkileşim edebilsin.

  6. Kullandığınız kapsüllerdeki çeşitli probiyotik miktarı yoğurdun mayalanmasında çok büyük bir fark yarattığı gibi bu mikroorganizmalar sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.

  7. Saf vanilya özünü ve tatlandırıcınızı ekleyin. Tatlandırıcılardan gelen şeker bakterileri beslemiş oluyor o yüzden bir miktar kullanmanızı öneririz.

  8. Makinada 44 derecede 18-24 saat boyunca fermente olsun. Makineniz yoksa yoğurdu cam kavanozlara bölüp, üstünü tülbentle kapayıp içi önceden 44 dereceye ısıtılmış kapalı bir fırında ışığı açık 48 saat bekletin. Işık ortamı sıcak tutacaktır.

  9. Bir sonraki gün yoğurdu dolaba koyup 8 ile 15 saat daha soğumasına izin verin.

  10. Bu noktada yoğurdunuzun daha katı ve süzme yoğurdumsu bir kıvama gelmesi için üstünün tamamen kapalı olabileceği cam kavanozlara transfer edin. Yoğurdunuzu dolapta 7 ya da 10 gün muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.