Yemek.com
Kusursuz Kahvaltı:

Tam Ölçülü Krep Tarifi

Kusursuz krep yapmak için haydi mutfağa! Tam kıvamında incecik krep yapmak için tüm püf noktaları ve işin sırrını videolu anlatımında paylaştık. Kahvaltı sofraları tam ölçülü krep tarifi için kurulsun. Afiyet olsun!

Farklı krep tariflerimize de göz atmayı unutmayın...

Videolu anlatımını şöyle bıraktık:

KAÇ
KİŞİLİK

10 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

25 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz

Pişirmek İçin:

  • 10 çay kaşığı tereyağı (soğuk)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kasede yumurta ve erimiş tereyağını birlikte çırpın. Karışıma unu da ekleyip pürüzsüz ve esnek olana kadar çırpmaya devam edin.

  2. Hazırladığınız karışıma önce suyu azar azar ekleyin ve topaklanmasına izin vermeden çırpma teli ile karıştırın. Son olarak süt ve tuzu da ekleyip karıştırın.

  3. Karışımı pişirmeye başlamadan önce mutlaka süzün böylelikle olası topakların da önüne geçmiş olursunuz.

  4. Krep tavasını orta ateşte 2 dakika kadar ısıtın. Tavaya bir çay kaşığı soğuk tereyağı koyun ve her yerine sürün ya da yaydırın. Tereyağı hafif kahverengi bir hal alırsa çok daha lezzetli krepleriniz olur.

  5. Tavaya ince bir katman halinde harçtan koyun ve tavayı çevirerek yayılmasına yardımcı olun. Bu aşamada tavayı ocağın üstünde sallamadan bırakın.

  6. Krep kendiliğinden tavadan ayrılınca spatula ya da tavayı sallayarak ters çevirin. Yüzeyde kabarcıklar oluşup, nem kalmadıktan sonra tekrar ters çevirin, tamamının piştiğinden emin olup tabağa nazikçe kaydırın.

  7. Kreplerinizi sıcak, ılık, soğuk olarak dilediğiniz tatlı, tuzlu dolgularla ya da tüm krepli tariflerinizde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Faydalı Bilgiler: Tam Kıvamında Krep Nasıl Yapılır?
Tam kıvamında krep yapmak için öncelikte tam ölçülü ve kıvamı pürüzsüz bir krep harcı hazırlamak gerekir. Yumurta ve erimiş tereyağını güzelce çırpın. Karışıma unu da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Karışımı pişirmeden önce mutlaka süzün ve krep hamurunun olası topaklarını engelleyin. Krep tavasını orta ateşte ısıtın ve tavaya ince bir katman halinde harçtan koyun. Tavayı çevirerek yayılmasına yardımcı olun. Böylece incecik krepler yapabileceksiniz.