Yemek.com
En Ekonomik Tariflerden:

Sosisli Burgu Makarna Tarifi

Makarna tariflerinin en çok sevilenlerinden, özellikle de çocukların bayılarak yediği tariflerin başında sosisli burgu makarna geliyor. Şöyle bol soslu, yapımı da çok kolay bu lezzet çok da ekonomik. ''Akşama ne yapsam?'' diye düşündüğünüzde de pratik ve kolay bir alternatif oluyor size. Bu tarif için sadece burgu makarnayı değil, dilediğiniz başka bir makarna çeşidini kullanma opsiyonuna da sahipsiniz. Hadi o zaman buyursunlar sosisli burgu makarna tarifimize.

Önce makarnamızı dilediğimiz kıvamda haşlıyoruz. Makarna paketlerinin arkasında pişirme süreleri yazıyor ancak demek zevkinize göre daha diri bırakma şansına da sahipsiniz. Pişirdikten hemen sonra güzelce süzdürün ve üzerine soğuk su tutmayın. Birbirlerine yapışmaması için mutlaka zeytinyağı ilavesinde bulunun, hafifçe karıştırın. Hem lezzeti hem de kıvamı bu şekilde mükemmel olacaktır. Malzemeleriniz hazırsa hadi buyurun mutfağa.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 paket burgu makarna
  • 5 - 6 adet sosis
  • 1 adet büyük boy rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Makarnanızı paketin arkasında yazan şekilde suyun içerisinde haşlayıp suyunu süzdürün.

  2. Bir minik tavanın içerisine zeytinyağı ve doğranmış sosisleri atın. Sosisleri hafifçe kızartın. Rengi hafif dönünce üzerine domates salçası ve rendelenmiş domatesi ilave edin.

  3. Karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin. Ardından süzdürdüğünüz makarnanın üzerine sosisli sosu aktarın. Baharatları ve tuzu ilave ederek güzelce karıştırın.

  4. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.