Yemek.com
Dolmanın En Kolay Hali:

Sandal Sefası Tarifi

Dolma yaparken dikkatli bir şekilde oymaya çalışmak, içini doldurmak, sosunu hazırlamak ve pişirmek derken el oyalıyor, vakit alıyor. Üstelik sebzeleri oyarken de zorluklar yaşanabiliyor. Size bu durumu yaşamayacağınız, dolmanın en kolay hallerinden biri olacak sandal sefası tarifiyle tanıştıralım. Öncesinde hafif bir şekilde yumuşamasını sağlıyor, ardından da içini o nefis harçla dolduruyoruz. Fırına veriyoruz. Ardından akşam yemeğinin en güzellerinden biri olan sandal sefası çıkıyor fırından!

Bu tarifin iç harcını peynirli, sebzeli, etsiz, tavuklu ya da pirinçli yapmak da mümkün. Dilediğiniz şekilde hazırlayabilir yanında salata ya da yoğurtla afiyetle tüketebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, hazırladığınız en pratik ve lezzetli yemeklerden biri olacak sandal sefasıyla sizi baş başa bırakıyoruz. Afiyetler olsun!

KAÇ
KİŞİLİK

6 porsiyon

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak

İç harcı için:

  • 1 adet soğan
  • 400 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Üzeri için:

  • 150 gram kaşar peyniri

Kabakları pişirmek için:

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Sandal Sefası Tarifinin Püf Noktası

Kabakları öncesinde yumuşatırsanız lezzeti daha nefis olur ve fırında pişmeme sert kalma durumunu da engellemiş olursunuz.

Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları ortadan ikiye kesin. İç kısımlarını bir kaşık yardımıyla dikkatli bir şekilde çıkarın.

  2. Bir tavanın içerisine zeytinyağını alın ve kızdırın. Ardından kabakları içerisine koyun ve hafif yumuşayana kadar pişirin.

  3. Yumuşayınca ocaktan alın ve iç harcını hazırlamaya başlayın.

  4. Doğranmış soğanı, zeytinyağıyla beraber bir tavanın içerisinde kavurun. Ardından kıymayı ilave edin ve kavurma işlemine devam edin.

  5. Doğranmış domates, rendelenmiş sarımsak, domates salçası, tuz ve karabiberi de ilave ederek harç suyunu bırakıp hafif çekene kadar pişirin.

  6. Bir fırın kabının içerisine kabakları dizin. Ardından iç harcı kabaklara pay edin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. 10 dakika kadar pişirin. Fırından almadan birkaç dakika önce üzerine kaşar peyniri serpin ve üzeri kızarana kadar biraz daha pişirin.

  7. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Sandal Sefası Pişirme Önerisi

Üzerine cherry domates ekleyerek de pişirebilirsiniz. Dilerseniz kabaklarınızı kızartabilir ya da öncesinde fırınlayarak da tarifi uygulayabilirsiniz.