Yemek.com
Az Malzeme Bol Lezzet:

Rüzgar Gülü Milföy Tarifi

Kakaolu fındık kremasını çok sevenler için pratik bir tarif geliyor. Diğer malzeme ise milföy... Rüzgar gülü şeklinde kesilen milföy içine kakaolu fındık kremasını saklıyoruz. Kahvenin, çayın yanına müthiş oluyor, pratikliği de cabası... Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

KAÇ
KİŞİLİK

32 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

13 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 8 yaprak milföy hamuru
  • 1/2 su bardağı kakaolu fındık kreması

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Rüzgar Gülü Milföy Tarifinin Püf Noktası

Fırın mutlaka önceden ısıtılmalı. Pişerken açılmaması için uç kısımlar birbirine yapıştırılmalı.

Nasıl Yapılır?

  1. Milföyler oda ısısında yumuşayınca 4 parça küçük kare olacak şekilde kesilir. Böylece 32 adet küçük kare elde edilir.

  2. Pişirme kağıdı serili tepsiye 16 küçük kare aralıklı yerleştirilir (2 tepsi çıkıyor). Karenin orta kısmı bırakılarak köşelere doğru bıçakla kesilir.

  3. Ortasına 1 çay kaşığı kadar kakaolu fındık kreması bırakılır.

  4. Kesilen kısımların birer köşesi ortaya doğru getirilerek kapatılır. Pişerken açılmaması için hamurlar biraz bastırılarak birbiri üzerine yapıştırılır.

  5. Önceden 200 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 13 dakika pişirilir. Soğuyunca pudra şeker serpilir. Afiyet olsun.