Yemek.com
Her Çeşidinden Yapalım:

Pudingli Kurabiye Tarifi

Pudingli kurabiye deyince, fırından yeni çıkan kurabiyelerin iç kısımlarının çikolatalı pudingle dolu olduğunu düşünmüş olabilirsiniz ancak öyle değil. Toz puding karışımını kurabiye hamuruna ekliyor ve bu değişik tadın keyfini çıkartıyoruz! Pudingli kurabiye yapmak için misafir beklemeyip hemen mutfağa gidip yapmak isteyecek, tadına baktığınızda da iyi ki yapmışım diyeceksiniz. Kurabiye tariflerinin arasında en çok bu tarifi seveceksiniz.

Bu nefis pudingli kurabiyelerin tadına hem çocuklar hem de çay saatinde ikramlarda bulunduğunuz misafirleriniz bayılacak. Bugün vanilyalı, yarın antep fıstıklı pudingle hazırlayalım mı? Karşınızda o enfes tarif. Pudingli kurabiye tarifi çayınızın kahvenizin yanına konuk olmaya geliyor. Hadi o zaman. Şimdiden afiyet olsun!

KAÇ
KİŞİLİK

20 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 paket kakaolu toz puding
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Pudingli Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Kurabiyelerin üzerinin koyu bir renk almasını beklemeden fırından çıkartın, taban kısımlarının pembeleşmiş olması yeterlidir.

Nasıl Yapılır?

  1. Yağları ve yumurtayı çırpın.

     

  2. Üzerine toz pudingi ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ekleyin güzelce yoğurun.

  3. İyice yoğurduktan sonra dilerseniz buzdolabında 10 dakika kadar bekletin.

  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fırın tepsisine dizin.

  5. 180 derece fırında üzeri çatlayana kadar 15 dakika kadar pişirin. Ardından çıkarıp soğutun ve servis edin. Afiyetler olsun.

Pudingli Kurabiye Pişirme Önerisi

Arzu ettiğiniz tüm toz puding karışımlarıyla kurabiyeyi hazırlayabilirsiniz.Arzuya göre kurabiyelerin iç kısımlarına bir adet bütün fındık yerleştirebilirsiniz.