Yemek.com
Kıvamı Hep Tutar:

Portakallı Kek Tarifi

Kış ayları gelince özellikle, keyfi ve lezzeti bir başka olur portakallı kekin. Portakal kabuğunun o misler gibi kokan kokusu harca girer, piştikçe kokusu tüm eve yayılır. Kek kokusunun huzuru yüzlerde gülümse oluşturur, yemelere doyum olmaz. Tarifin en zor anı fırından çıkınca dinlenmesini beklemek. Portakallı kek yapmanın da bazı önemli püf noktaları var. Bunlara dikkat edilmediği durumlarda kekin kıvamı tam istenilen gibi olmuyor. Gelin bugün ölçüleri sizi hiç yanıltmayan enfes bir portakallı kek tarifi hazırlayalım!

Keki hazırlarken portakal kabuklarının beyaz kısımlarına denk getirmeden rendelemeye özen gösterin. İçerisine dilerseniz ceviz, fındık, badem, damla çikolata gibi malzemeler de ilave edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, mis gibi kokan tarifimize buyur ediyoruz. Afiyet olsun!

Portakallı kek tarifi videosu:
KALORİ:1 dilim için236/kcal

1 dilim için;

  • 3 gram protein
  • 37 gram karbonhidrat
  • 8 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

12 dilim

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

35 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Kek için:

  • 3 adet yumurta (oda ısısında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış, oda ısısında)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2 paket vanilya

Kek kalıbını yağlamak için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Portakallı Kek Tarifinin Püf Noktası

Tüm malzemeleri ve özellikle yumurtaları oda sıcaklığında kullanmaya özen gösterin. Tarifteki sıvı miktarını bire bir uygulayın, dışına çıkmayın. Fırınınızı önceden ısıtın. İçerisine dilerseniz kuru yemiş, çikolata gibi malzemeler de ilave edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Portakallı kek için oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle birlikte bir kaba alın.

  2. Güzelce çırpın.

  3. Ardından üzerine sıvı yağ ve portakal suyunu da ekleyerek çırpmaya devam edin.

  4. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek harca ekleyin.

  5. Kıvam alana kadar çırpın.

  6. Yağlanmış kek kalıbına harcı aktarın.

  7. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak 35- 40 dakika pişirin.

  8. Oda sıcaklığında soğutun.

  9. Daha sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin.

  10. Afiyet olsun!

Portakallı Kek Pişirme Önerisi

Pişirme süresi fırınınızın performansına göre değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle fırınınızda 170 derecede 40 dakika pişirme ya da 180 derecede 35 dakikada pişirebilirsiniz. Arzuya göre kek harcına tarçın ve unlanmış kuru üzüm ilave edebilirsiniz.

Portakallı Kek Tarifinin Servis Önerisi

Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serperek ya da rendelenmiş portakal kabukları serpiştirerek süsleyebilirsiniz.

Kek Kalıptan Çıkmazsa Ne Yapılır?

Binbir emekle hazırladığımız kekleri fırına veriyoruz. Nefis bir şekilde de kabarıyor. Fakat fırından çıkışı bile şahane olan bu kek, kalıptan bir türlü çıkmak bilmiyor. O kadar emek ve malzeme boşa mı gidecek? Tabii ki hayır! Kekin yapışmaması için de, yapışan kekin çıkması için de şahane önerilerimiz var. Merak edenleri şuradan alalım: Kek Kalıptan Çıkmazsa Ne Yapılır?

Kek Nasıl Kabarır?

Şöyle puf puf kabarmış, içi yumuşacık, sünger gibi pişmiş kekler hepimizin hayali. Ancak kek yaparken kimi zaman o nefis sonuçlara ulaşmak pek mümkün olmuyor. Fazladan enerji ve zaman harcamadan, evdeki ekipmanlarla kalıbına sığmayıp taşan, mükemmel kekler yapmanız mümkün. Merak edenleri şuradan alalım: 5 Püf Noktasıyla Kek Nasıl Kabarır?