Yemek.com
Ben Bunu Yerim:

Pavlova Tatlısı Tarifi

Bir sanatçı için bir şef tarafından verilebilecek en güzel hediyenin sofralarda şekil bulmuş halini sizlerle paylaşıyoruz. Dünya mutfağından bizlere armağan olan bu tatlı, yumurta aklarının bugüne kadar gördüğünüz en güzel şekline sahip. Mereng severler, bu tatlıyı da oldukça çok sevecektir. Rus imparatorluk balerini Anna Pavlova’nın adını ve adeta güzelliğini taşıyan bu tatlının şöhreti yaklaşık bir asırdır damakları şenlendiriyor.

Yanında sıcacık bir bardak kahve ile, sizler de bu keyfe ortak olabilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu haline aşağıdan ulaşabilirsiniz.
KALORİ:1 porsiyon için310/kcal
1 porsiyon için;
  • 4 gram protein
  • 60 gram karbonhidrat
  • 6 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

90 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 6 adet yumurta beyazı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 çay kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı sirke

Üzeri için:

  • 1 su bardağı krema
  • 300 gram çilek
  • 8 adet nane yaprağı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Pavlova Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

Pavlovaya kremayı mutlaka servisten hemen önce ekleyin. Aksi takdirde beklerken pavlovanın hassas yapısı kremadaki nem nedeni ile eriyecektir.

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta beyazlarını önce düşük devirde başlayarak köpürtün. Köpüren yumurtalara azar azar şekeri ekleyin, şeker tamamen eriyip parlak ve sıkı bir hal alana kadar çırpma işlemine devam edin.

  2. Dışının daha çıtır olması için nişasta ve sirkeyi de ilave edin ve bir tur daha mikserle karıştırın.

  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye karışımı alın ve spatula yardımı ile kalın ve yuvarlak bir şekil verin. Karışımın ortasını hafifçe çukur ve kenarlarını da kaşık yardımı ile etek gibi şekillendirin.

  4. Fırını 150 derecede ısıtın. Pavlovayı fırına atmadan önce ısıyı 120 dereceye düşürün. İlk 60 dakika geçtikten sonra fırını 100 dereceye düşürün ve 30 dakika daha pişirin.

  5. Geçen 90 dakikanın ardından fırını kapatın ve kapağını hafifçe açık bırakarak fırının içinde bir saat bekletin. Pavlovayı fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında da en az bir saat beklettikten sonra artık servis edebilirsiniz.

  6. Servis için kremayı köpürtün ve pavlovanın çukur kısmına doldurun. Çilekleri büyük parçalar halinde kremanın üstüne koyun, aralara nane yaprakları ve son olarak pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.