Yemek.com
Şeflerini Kıskandıran Tarif:

Pastane Poğaçası Tarifi

Pastanelerden aldığınız, sabah kahvaltılarınızın en hızlı ve doyurucu kurtarıcısı olan nefis poğaçalar... Biliyoruz dışarıdan alınca midenizde biraz ağırlık yapıyor, içerisindeki yağ oranı da sizi biraz düşündürüyor. Ancak bu tarifi evde çok daha ekonomik şekilde, çok daha hafif bir lezzette yapmak mümkün aslında. Bir gece önceden hazırladığınız pastane poğaçalarını yanınıza alarak ofis arkadaşlarınızı sevindirebilir, sıkışan trafiğe rağmen lezzetli ve sağlıklı bir kahvaltıdan ödün vermeden yol alabilir, akşam eve dönüşte çayın yanında tüketebilirsiniz. Uzun süre taze kalması da cabası. Karşınızda: Pastane poğaçası tarifi!

Pastane poğaçalarındaki o yumuşacık dokuyu bu tarifle rahatlıkla yakalamanız da mümkün. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, evinin şeflerini mutfağa buyur ediyoruz.

KALORİ:1 adet için279/kcal

1 adet için;

  • 46 gram karbonhidrat
  • 7 gram protein
  • 7 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

15 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

25 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 8 - 8,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı su
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Pastane Poğaçası Tarifinin Püf Noktası

Mutlaka su ve sütü ılık bir biçimde kullanın. Unu azar azar ilave ederek hamurun kıvamını yakalamaya çalışın. Bardak ölçünüze göre alacağı un miktarı değişiklik gösterebilir. Kıvamına bağlı un ilavesinde bulunun. Kış mevsiminde mayalandırma yapıyorsanız mayalandırma süresi biraz daha uzayabilir. Yaz aylarında mayalandırma yapıyorsanız doğrudan gün ışığı almayan bir yere koymamaya özen gösterin.

Nasıl Yapılır?

  1. Kuru maya ve toz şekeri bir kabın içerisine alın.

  2. Üzerine ılık süt ve ılık suyu ilave ederek şeker eriyene kadar güzelce karıştırın.

  3. Ardından sıvı yağı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.

  4. Üzerine azar azar un ilave etmeye başlayın. Bu aşamada tuzu da ekleyin. Unu çok kontrollü bir şekilde ilave ederek güzelce yoğurun.

  5. Yumuşak kıvamda  bir hamur elde edin.

  6. Üzerini streç filmle kapatarak oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırın. Eğer kış mevsiminde mayalandırma yapıyorsanız daha ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırın.

  7. Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler elde ederek yuvarlak bir şekil verin. Dilerseniz bu aşamada içlerine harç da koyabilirsiniz.

  8. Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

  9. Yumurta sarısı, yağ ve suyu bir kapta karıştırın. Poğaçaların üzerine fırça yardımıyla sürün. Ardından da çatalla şekil verin.

  10. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar üzeri kızarıp tam poğaçalar tam kabarana kadar pişirin. Ardından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Pastane Poğaçası Pişirme Önerisi

Arzu ettiğiniz iç harcı kullanarak poğaçaları hazırlayabilirsiniz.

Pastane Poğaçası Tarifinin Servis Önerisi

Sıcak çay, peynir, zeytin, domates ve salatalıkla servis edebilirsiniz.

Faydalı Bilgiler: Poğaçanın Sertleşmemesi İçin Ne Yapılır?

Günlük koşuşturmacaların, kahvaltıya vakit bulamadığımız sabahların olmazsa olmazı poğaçaların o eşsiz yumuşacık dokusunu yakalamak o kadar da kolay değil maalesef. Yumuşacık dokulu poğaçaları kolaylıkla elde edebilmeniz için sizi şu içeriğimize alalım: Poğaçanın Sertleşmemesi İçin Ne Yapılır?

Faydalı Bilgiler: Puf Gibi Kabaran Poğaçaların Püf Noktası Nedir?

Puf puf kabaran leziz poğaçaların olmazsa olmaz bazı teknik detayları mevcut. Malzemelerin oda sıcaklığında kullanılması, kullanılan mayanın gerekliliklerinin bilinmesi gibi... Sizi dört dörtlük poğaçalara ulaştıracak içeriğimiz de hemen şurada: Puf Gibi Kabaran Poğaçalar İçin Bilmeniz Gereken 11 Püf Noktası