Paçanga Böreği Tarifi
KAÇ
KİŞİLİK
6 kişilik
HAZIRLAMA
SÜRESİ
10 dakika
PİŞİRME
SÜRESİ
5 dakika
Malzemeler
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 200 gram pastırma
- 200 gram kaşar peyniri
- 3 adet yufka
Paçanga Böreği Tarifinin Püf Noktası
Biberleri pişirdikten sonra ekleyince diriliğini yitiriyor, yerken rahatsız edici kıtırlık kalmıyor.
Nasıl Yapılır?
Biberleri ince ince doğrayalım. Tavada 3-4 dakika pişirdikten sonra bir karıştırma kabına aktaralım, soğumaya bırakalım.
Kabuğunu soyduğumuz domateslerin çekirdekli kısımlarını çıkaralım ve küp küp doğrayalım, karıştırma kabına alalım.
Pastırmaları da ufak parçalara ayırıp karıştırma kabına alalım. Son olarak kaşar peynirini rendeleyip karıştırma kabına alalım.
Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra iç harcımız hazır.
Yufkalardan birini tezgaha alalım ve 4 eşit parçaya bölelim. Parçalardan birine iç harçtan bolca koyalım. İki ucunu içe doğru kıvırıp sigara böreği sarar gibi katlaya katlaya saralım.
Yufkanın uç kısmını da su ile ıslatıp yapışmasını sağlayalım. Böreklerin hepsini hazırladıktan sonra kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.