Yemek.com
Bir de Böyle Deneyin:

Muhallebili Kadayıf Tarifi

Kadayıf seven ancak şerbetli tatlılardan pek de hoşlanmayan biriyseniz; bu tatlı tarifi tam size göre. Tereyağı ile çıtır çıtır kavrulan kadayıflar, sütlü muhallebi ile buluştuktan sonra dilim dilim kesilerek servis ediliyor. İçinde tereyağı kullanılıyor diye siz onu ağır bir tatlı sanmayın sakın. Oldukça hafif ve yapımı kolay muhallebili kadayıf tatlısı, akşam yemeği sonrasında yiyebileceğiniz kadar hafif.

Alttaki yumuşacık sütlü katı, üzerindeki çıtır çıtır tel kadayıflarla en favori tatlılarınızdan birine dönüşeceğine eminiz. Hadi o zaman lafı fazla uzatmadan kolay mı kolay muhallebili kadayıf tarifimize buyurun!

Bu pratik, muhallebili, krem şantili kadayıf tatlısı tarifini denedikten sonra yorumlarınızı bekliyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık.

KALORİ:1 porsiyon için535/kcal

1 porsiyon için;

  • 11 gram protein
  • 62 gram karbonhidrat
  • 27 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

7 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Kadayıf için:

  • 300 gram tel kadayıf
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Muhallebili Kadayıf Tarifinin Püf Noktası

Tel kadayıfı, çıtır çıtır olması ve daha kolay kavrulması için derin dondurucuda bekletin. Elinizle küçük parçalara ayırdıktan (kırdıktan) sonra orta ateşte kavurun.

Nasıl Yapılır?

  1. Kadayıfı ince ince kırın. Kolay kırılması için 2 saat buzlukta bekletebilirsiniz. Geniş bir kaba alarak elde ufalayın. Bir teflon tencerede tereyağını eritin.

  2. Şekeri ve kadayıfı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte kavurun.

  3. Kadayıflar altın sarısı renge dönüşünce 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz ekleyerek karıştırın. Tüm malzeme geniş bir kaba alarak soğumaya bırakın.

  4. Muhallebisi için 1 litre süt, 1 su bardağı şeker, 4 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı mısır nişastasını bir tencereye koyup çırparak karıştın. 1 yumurta sarısı ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra kaynayıncaya kadar pişirin.

  5. Muhallebi piştikten sonra ocaktan alıp 15-20 dakika soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebiye 200 ml (bir kutu) krema ve vanilya ekleyerek çırpıcıyla karıştırın.

  6. Kadayıfların yarısını yayvan bir kaba yayın.

  7. Kadayıfların üzerine muhallebinin tamamını gezdirin.

  8. Kadayıfların kalanını muhallebinin üzerine eşit şekilde yayın.

  9. Muhallebili kadayıf hazır. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Muhallebili Kadayıf Pişirme Önerisi

Kavrulan kadayıflara arzuya göre toz tarçın ekleyebilirsiniz. Muhallebiyi pişirirken çırpma teli kullanarak pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.

Muhallebili Kadayıf Tarifinin Servis Önerisi

Önceden hazırlayıp, uzun süre buzdolabında beklettiğiniz tatlı daha yoğun bir kıvama sahip olur ve kolayca dilimlenir.

Faydalı Bilgiler: Tatlıları Uzun Süre Saklamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Eğer bir seferde hepsini bitiremeyeceğiniz kadar tatlı yapıyor, onları uzun süre bozulmadan, en sağlıklı şekilde saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken birkaç püf noktası var aslında. Özellikle vaktiniz varken bol bol hazırlayıp ihtiyaç anında hemen ikram etmek üzere saklamak istiyorsanız şerbetlisinden sütlüsüne, tatlıları saklamanın bu püf noktalarına mutlaka şu içeriğimizden göz atın: Tatlıları Uzun Süre Saklamanın Püf Noktaları