Yemek.com
Kendinden Desenli:

Mozaik Kek Tarifi

Mozaik pasta olur da mozaik kek olmaz mı? Olur, hem de iki renkli lezzet dalgaları şeklinde yayılan bu kek çok da güzel olur.

Mozaik desenin büyüleyici dünyasını sofralarınıza taşıyan, her dilimiyle sizi lezzet şölenine davet eden mozaik kek tarifi ile tanışın! Bu muazzam kek, sıradışı lezzeti ve deseniyle adeta bir sanat eseri gibi sofralarınıza renk katacak. İçerisindeki özenle seçilmiş malzemeler, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak.

Ebru sanatı tadında olan bu keki hazırlamağın sırrı iki renkli kek harcını ince dokunuşlarla birbirine karıştırmaktan geçiyor.

Mermer kek olarak da bilinen dalga dalga yayılan mozaik desenli kekler hazırlamaya var mısınız?

KALORİ:1 dilim için262/kcal

1 dilim için;

  • 37 gram karbonhidrat
  • 6 gram protein
  • 10 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

8 dilim

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

45 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı ayçiçek yağı
  • 3/4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Mozaik Kek Tarifinin Püf Noktası

Toz şeker ve yumurtaları pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırmaya dikkat edin. İki renkli kek harcını dikkatli bir şekilde karıştırmaya özen gösterin. Arzuya göre kek harcına vanilin ya da vanilya özütü ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Mozaik kek için yumurtaları karıştırma kabına alın ve içine toz şeker ekleyin. Mikser yardımıyla bu iki malzemeyi mükemmel bir uyum içerisinde pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Bu aşamada karışımın hafifleyip renginin açılmasına özen gösterin.

  2. Hazırlanan yumurta ve şeker karışımına süt ve ayçiçek yağını ekleyin. Mikserle karıştırmaya devam edin ve karışımın kıvamını korumasına dikkat edin. Ardından, keke hafif bir aroma katacak olan rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin.

  3. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kek hamuru pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırma işlemine devam edin. Hazırladığınız kek harcının büyük bir bölümünü, kek kalıbına aktarın.

  4. Karıştırma kabında kalan kek hamurunu, kakao ilavesiyle koyu bir kıvam ve renk alana kadar çırpmaya devam edin.

  5. Kakaolu kek harcını da kek kalıbına aktarın. Tahta bir şiş yardımıyla zikzaklar çizerek, iki renkli kek harcının dalga dalga birbirine karışmasını sağlayın. Bu adım, mozaik desenin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

  6. Hazırlanan mozaik kek hamurunu önceden ısıtılmış 170 derece fırına yerleştirin ve 40-45 dakika kadar pişirin. Kabaran ve hafif renk alan keki fırında kısa bir süre dinlendirin.

  7. Ardından, oda sıcaklığında beklettiğiniz keki kalıbından çıkararak, servis tabağına alın. Dilimleyip, mozaik keki sevdiklerinizle paylaşın.

Mozaik Kek Pişirme Önerisi

Pişirme süresi sona erdiğinde, bir kürdanı kekin ortasına batırın. Kürdanın çıkışı temiz ve kuru ise, kek hazır demektir. Ancak, hamur izleri varsa birkaç dakika daha pişirme süresine ekleyebilirsiniz.

Mozaik Kek Tarifinin Servis Önerisi

Kek dilimlerinin üzerine bir miktar pudra şekeri serperek veya dilimlere çikolata sos ekleyerek görsel bir şıklık katabilirsiniz.