Yemek.com
Ben Bunu Yerim:

Mandalinalı Yumuş Kek Tarifi

İşler bitmiş ve günün yorgunluğu üstünüze çökmüşken sıcacık bir bardak çayın yanında gönlünüzü alacak mandalinalı yumuş kek tarifi. Yoğun beyaz çikolatasıyla damakları şenlendiren o akışkan ganajı, yumuşacık dokusu ve alttan gelen mis gibi mandalina kokusuyla çay saatleriniz taçlanacak.

Yapımı klasik tariflerden oldukça farklı ve tadı eşsiz bu kek tarifi için hazırsanız sizi mutfağa alalım, malzemeleri tezgaha dizelim ve işe koyulalım! Tek dilimde bırakamayacağınız mandalinalı yumuş kek tarifi, yiyenleri büyülemeye geliyor.

 

Videolu anlatımını da aşağıya bırakalım:

KAÇ
KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

140 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Kek İçin:

  • 500 gram mandalina
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Sosu İçin:

  • 150 gram beyaz çikolata
  • 50 gram krema

Üzeri İçin:

  • 3 yemek kaşığı toz fındık

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Mandalinaları su dolu bir tencereye koyun ve kapağı kapalı şekilde önce yüksek sıcaklıkta, sonra ateşin altını kısarak düşük sıcaklıkta, yumuşayana kadar 1-1,5 saat pişirin.

  2. Yumuşayan mandalinaları sudan çıkarın ve ikiye kesip (varsa çekirdeklerini ayıkladıktan sonra) püre olana kadar robottan ya da belenderdan geçirin.

  3. Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarısı ve toz şekeri kıvam alana kadar çırpın.

  4. Yumurtalı karışıma azar azar mandalina püresini yedirin.

  5. Karışıma fındık, Hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve kenarda bekletin.

  6. Yumurta beyazlarını derin bir kap içerisinde sertleşene kadar çırpın. Hazırladığınız yumurta beyazına mandalinalı karışımı spatula ile azar azar yedirin.

  7. 23 santimetrelik kelepçeli bir kalıbı hafifçe yağlayın ve tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Karışımı kalıba dökün ve birkaç kez tezgaha vurun.

  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında, renk alıp sertleşene kadar 45 ila 60 dakika arasında pişirin. Keki fırından çıkartın ve tezgahta en az 30 dakika dinlenmeye bırakın.

  9. Üzeri için beyaz çikolata ve kremayı mikrodalga ya da benmaride eritin ve karıştırın. Karışımı 10 dakika buzdolabında bekletin.

  10. Soğuyan ganajı mikser ile çırparak kıvamlı bir hale getirin.

  11. Ilınan keki dilimleyip oda sıcaklığında ya da soğuk olarak, üzerine sos ve toz fındık koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.