Yemek.com
Pratiklikte Bir Numara:

Mambo Kup Tarifi

Bir pastanenin vitrininde görebileceğiniz o farklı ve lezzet dolu gözüken tatlılar... Bazen nasıl yapıldığına dair pek bir bilgimiz olmamasına rağmen gözümüze mükemmel gözükürler. O tarz bir tatlıyı sizlere sunmaktan keyif duyuyoruz.

Pratikliği ile bir numara olması da cabası! Ayrıca çok fazla da malzeme içermiyor. Mısır gevrekli tabanı, şeftalili püresi ve süt reçelli kreması ile aromaların uyumuna hayran kalacağınıza eminiz.

Lafı daha fazla uzatmayalım ve sizleri mutfağa kadar buyur edelim. Şimdiden afiyetler olsun!

Tarifimizin videolu haline aşağıdan ulaşabilirsiniz

KAÇ
KİŞİLİK

3 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

5 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Tabanı İçin:

  • 1,5 su bardağı mısır gevreği
  • 2 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı

Şeftali Püresi İçin:

  • 1,5 adet şeftali
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Kreması İçin:

  • 1 su bardağı krema
  • 3 yemek kaşığı süt reçeli
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 adet şeftali

Üzeri İçin:

  • 1/2 adet şeftali
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Taban için mısır gevreklerine Hindistan cevizi yağ ekleyip robottan çekip, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aktarın ve 180 derecelik sıcak fırında 5 dakika pişirin.

  2. Oda sıcaklığında soğuyan karışımı ardından kupların tabanına ikişer yemek kaşığı miktarında koyun.

  3. Şeftali püresi için soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış şeftalileri şeker ile birlikte pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirip, kuplara birer santimetre kalınlığında olacak şekilde ekleyin.

  4. Krema için kremayı mikserle köpürtün içerisine süt reçeli ve Hindistan cevizi yağı ekleyerek çırpmaya devam edin ve koyu bir kıvam elde edene kadar bu işleme devam edin.

  5. Son olarak kremaya soyulmuş ve ufak küpler halinde doğranmış şeftalileri ekleyin (bu aşamada şeftalilerin fazla suyunu koymamaya özen gösterin) ve spatula ile karıştırın.

  6. Kremayı da kuplara paylaştırın. Son olarak şeftaliyi kabuklu olarak dilimleyin üzerine toz şeker serpin ve pürmüzle eritin.

  7. Erimiş şekerli şeftaliyi dikkatlice mısır gevreği çıtırına bulayın ve kupların üzerine 3 dilim olacak şekilde yerleştirin.

  8. Tatlınızı en az 2 saat buzdolabında dinlendirip soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!