Yemek.com
Evinin Şeflerine:

Limonlu Pastane Keki Tarifi

''Üç yumurtayı kır, toz şekerle çırp.'' adımıyla başlar çoğu kek tarifi. Çünkü en bilinen ve en klasik yöntemle yapılan kek tarifleri hep bu şekilde bilinir. Ancak ne zaman bu kahveciye gitsek yanında söylediğimiz o yumuşacık, mis kokulu kekler hep hayranlık uyandırır. Evde ne yaparsak yapalım kıvamları da, lezzetleri de pastanelerde ya da kahvecilerde yediğimiz o keklere bir türlü benzemez. Bu keklerin çok başka sırları var. Şimdi onları sizinle paylaşma zamanı.

Bildiğimiz kekin ilk adımını pudra şekeri ile margarini ya da tereyağını çırpmak olarak değiştirerek başlayın. Çok iyi çırpılmış, kremamsı olmuş bir tereyağı ya da margarin temeline ihtiyacımız var. Gerisini gelin tarifimizin içinden öğrenelim. Evi saracak mis gibi kokularla tüm pastanelere rakip olmaya hazır olun.

KAÇ
KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

45 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 adet yumurta
  • 2 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Limonlu Pastane Keki Tarifinin Püf Noktası

Bu tarifimizde tereyağı kullandık ancak dilerseniz margarin kullanarak tadını daha bir hafifleştirebilirsiniz. En önemli noktası yağı pudra şekeri ile çok iyi bir şekilde çırpmak ve yumurtaları tek tek ilave edip karışıma yedirmek. Fırında yavaş yavaş pişirmeye özen gösterin.

Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içerisine tereyağı ve pudra şekerini aktarın. Mikser yardımıyla kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. Varsa ayaklı mikserinizin orta hızında çırpın.

  2. Ardından içine yumurtaları tek tek ilave etmeye başlayın. Her yumurtadan sonra güzelce çırparak malzemeleri birbirine yedirin.

  3. Tüm yumurtaları ilave ettikten sonra içine limon suyu, limon kabuğu rendesi ve sütü ekleyin. Bir dakika kadar çırpın.

  4. Tüm malzemelerin içine unu eleyerek ekleyin. Vanilya ve kabartma tozunu da ilave ederek tüm malzemeler karışına kadar güzelce çırpın.

  5. Homojen görünümlü ve koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edeceksiniz. Bu hamuru yağlanmış, unlanmış kek kalıbının içerisine aktarın. 160 derecede ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde, fansız programda yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.

  6. Çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ardından dilimleyerek afiyetle tüketin.