Yemek.com
Püf Noktalarıyla:

Krem Karamel Tarifi

Fransız mutfağının klasiklerinden biri olan krem karamel tarifi, deneyenler için çoktan en sevilen tatlıları olmuş durumda. Servis esnasında altta kalan karamel sosun gayet havalı bir şekilde kendini gösterdiği ve tatlının üzerinden şerbet misali süzülmesiyle sunumu puanları toplarken, ilk kaşıkta sütlü tatlıyla karamelin muhteşem buluşmasına şahitlik ediyorsunuz.

Çok basit malzemelerle, şipşak hazırlanıyor olmasına rağmen kıvamıyla ya da içerdiği yüksek yumurta oranıyla alakalı kafanızda soru işaretleri oluşuyor olabilir. Hiç endişe etmeyin, bu tarifle sıfır yumurta kokulu ve ipeksi kıvamda krem karamel yapabilirsiniz!

Krem karamel tarifi videosu burada:
KALORİ:1 porsiyon için278/kcal

1 porsiyon için;

  • 46 gram karbonhidrat
  • 7 gram protein
  • 7 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

1 saat

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt (1 litre)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 adet limon kabuğu

Karameli için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4-5 yemek kaşığı su

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Krem Karamel Tarifinin Püf Noktası

Karışımınız hazır olduğunda, tabaklara paylaştırmadan önce süzerseniz çok da pürüzsüz bir kıvam elde edersiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle, toz şekeri geniş bir tavaya alın ve kenarlarından 4-5 yemek kaşığı su ile ıslatın ve karıştırmadan bırakın. Bir süre sonra şekerin renk almaya başladığını göreceksiniz. O zaman karıştırabilirsiniz.

  2. Açık kahve rengine dönünce ocaktan alın. Tatlı kaselerinizi derin bir fırın tepsisine dizin. Her birinin tabanına birer kaşık karamel dökerek paylaştırın.

  3. Karameli hızlıca kaselerin tabanına yayın ve donması için bir kenara koyun.

  4. Bu sırada, geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyici köpürene kadar karıştırın. Vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave ederek karıştırmaya devam edin.

  5. Köpüren yumurtalara yavaş yavaş 1 litre sütü ilave ederek karıştırmaya devam edin. Karışımın üstündeki köpüklü tabakanın hepsini bir kepçe yardımıyla sıyırarak alın.

  6. Karışımı karamelini koyduğunuz tatlı kaselerine eşit şekilde paylaştırın. Kapların yarısına gelecek kadar kaynamış suyu fırın tepsisine ekleyin. Arzu ederseniz tepsiyi fırına koyduktan sonra da suyunu ilave edebilirsiniz.

  7. Tatlıları, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika, üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin. Krem karamel hazır! Fırından çıkardığınız krem karameller oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streçleyerek buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.

  8. Krem karamel hazır! Dinlenmiş krem karamelin kenarlarını dikkatlice bir bıçak yardımıyla ayırdıktan sonra tabağa ters çevirerek servis yapın.

  9. Çilek ya da frenk üzümü ile süsleyerek hoş bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Krem Karamel Pişirme Önerisi

Kullanacağınız ısıya dayanıklı fırın kaplarının büyüklüğüne göre tatlı sayısı azalıp artabilir.

Faydalı Bilgiler: Tatlıları Uzun Süre Saklamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Eğer bir seferde hepsini bitiremeyeceğiniz kadar tatlı yapıyor, onları uzun süre bozulmadan, en sağlıklı şekilde saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken birkaç püf noktası var aslında. Özellikle vaktiniz varken bol bol hazırlayıp ihtiyaç anında hemen ikram etmek üzere saklamak istiyorsanız şerbetlisinden sütlüsüne, tatlıları saklamanın bu püf noktalarına mutlaka göz atın diyor ve sizi şu içeriğimize davet ediyoruz: Tatlıları Uzun Süre Saklamanın Püf Noktaları

Faydalı Bilgiler: Ev Yapımı Karamelin Püf Noktaları Nelerdir?

Karamelin yapılışı çok pratik olmasına rağmen birçok sorun yaşanabiliyor. Karameliniz yapışabiliyor, yanabiliyor, donabiliyor...Bu sorunları hiç yaşamadan şahane kıvamlı karamel sosları yapın diye varız. Merak edenleri şu içeriğimize buyur edelim: Evde Karamel Nasıl Yapılır?