Yemek.com
Göçmenlere Selam Olsun:

Kaymaklı Biber Aşı Tarifi

Biberle yapılan bu harika, muhteşem, enfes lezzeti daha önce denemediyseniz hemen mutfağa koşun ve bu efsaneyi midenize afiyetle indirin. Gerçekten tadı damağınızda kalacak, kimseyle paylaşmak istemeyeceksiniz. Muhacirlerin sıkça yaptığı bu güzeller güzeli tarifi ana yemek olarak dahi tüketebilirsiniz. Çok az malzemeli ve hazırlaması da çok kolay bu tarifin tadını çok seveceksiniz. Biberi bir de bu şekilde deneyin. Karşınızda yedikçe yedirtecek: Kaymaklı biber aşı tarifi!

Balkanların bu damak çatlatan lezzetini denemek ise çok çok kolay çünkü sadece 3 malzeme ile bu nefislik tabağınızda oluyor. Meze olarak da ana yemek olarak ya da yancı olarak da severek yiyeceğinizden eminiz. Lezzeti şahane! Hadi şimdiden ellerinize sağlık.

KAÇ
KİŞİLİK

3 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 500 gram çarliston biber
  • 100 gram kaymak
  • 1 çay bardağı süt

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri yıkayın ve çekirdeklerini temizleyip irice doğrayın.

  2. Sıvı yağı bir tavada kızdırın ve biberleri güzelce kızartın.

  3. Kağıt havlu serilmiş bir kaba alın.

  4. Kaymak ve sütü ayrı bir kapta güzelce karıştırın ve fazla yağı süzülmüş olan biberleri ayrı bir tavaya alıp, üstüne kaymaklı süt karışımını dökün.

  5. Tuzunu da ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun. Afiyetler olsun!