Yemek.com
Ev Usulü:

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi

Evet şimdi mutsuzluğa kavurmalı kaşarlı pide ile kısa bir ara veriyoruz. Ev yapımı kavurmalı kaşarlı pide dışarıda yediklerinizi aratmayacak!

Videolu anlatımı için:

KAÇ
KİŞİLİK

6 adet orta boy

HAZIRLAMA
SÜRESİ

1 saat

PİŞİRME
SÜRESİ

16 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı kavurma
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (üzerine)
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifinin Püf Noktası

Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede 16 dakika pişirin. Dilimleyerek servis edin.

Nasıl Yapılır?

  1. Unu eliyoruz. Şekerin yarısını döküyoruz, kalan yarısını da daha sonra kullanacağız. Tuz ilave ediyoruz .Çatal yardımı ile karıştıralım. Mayayı  ılık suya ekleyelim ve karıştıralım. Aktifleşti. Una ilave edelim.

  2. Bu aşamada suyu yavaş yavaş eklerseniz ilave un eklemenize gerek kalmaz. Şimdi kalan şekeri ekliyoruz. Güzel hamur elde etmek için yoğuruyoruz. Kaseyi zeytinyağı ile yağlıyoruz. Hamuru yerleştirip üzerine de zeytinyağı sürüyoruz. Streç filmle ağzını kapatıyoruz. Bu şekilde bir saat mayalanacak.

  3. Yeterince mayalanınca streç filmi çıkarıp tezgaha alıyoruz. Yoğuruyor, yuvarlıyor ve üç eşit parçaya ayırıyoruz. Bezeleri yuvarlıyoruz. Bir bezeyi alıp un yardımıyla çok un kullanmadan açıyoruz.

  4. Önce uzunlamasına açıyoruz. Elinizde de açabilirsiniz. Merdaneyle genişletiyoruz. Şimdi tekrar hamuru sallayarak uzatıyoruz. Bu aşamadan sonra tepsinize alın hamurunuzu. Tezgaha almayın biraz zor olur tezgahtan almanız.

  5. Tepsiye yağlı kağıt yerleştirin. Onun üzerine hamuru yerleştiriyoruz. Önce kaşarları yerleştiriyoruz. Sonra kavurmayı yerleştiriyoruz. Üzerine biraz daha kaşar... Şimdi kenarlarını kapatıyoruz.

  6. Önceden ısıtmış olduğumuz 220 derecedeki fırına gönderiyoruz. Yaklaşık 16 dakikada pişecek. Çıkan pidelerin kenarlarını eritmiş olduğumuz tereyağ ile yağlıyoruz. Hem yumuşak olacak hem daha lezzetli olacak.