Yemek.com
Bir Yaz Klasiği:

Kabak Musakka Tarifi

Yaz sebzelerinin en nefislerinden birisi olan kabakları alalım ve hep birlikte harika bir ana yemek yapalım. Bu yemek hemen hemen her evin tenceresini bir kez olsun tıkırdatmış olan kabak musakka pek tabii. Hepimizin sevgilisi olan kabaklar, işte bugün o çok sevilen pratik yemek tariflerinden birine dönüşüyor. Tazecik kabaklar, mis kokulu domatesler, biraz kıyma ve leziz dereotu ile buluşunca ortaya enfes bir yemek çıkıyor. Karşınızda tabak tabak yemek isteyeceğiniz: Kabak musakka tarifi!

Pratik yemek denilince akla gelen kabak musakka, vakitsizlikte hayatınızı kurtaracak. Muhteşem lezzeti kabak sevmeyene bile kabağı yedirtecek türden. Bizlere de keyifle bu tarifi hazırlayıp, sevdiklerimizle birlikte yemek düşüyor. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz ve afiyetler diliyoruz.

KAÇ
KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

45 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 5 adet orta boy kabak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 300 gram kıyma
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 su bardağı sıcak su

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Soğanın kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın. Kabakları da yıkayın ve halka halka doğrayın.

  2. Zeytinyağını yapışmaz tabanlı bir tencereye alın ve soğanları pembeleşene dek kavurun.

  3. Ardından içine kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp tekrar çekene dek, ara ara karıştırarak kavurun.

  4. Bu sırada domatesleri küp küp doğrayın ve kıyma suyunu çektikten sonra domatesleri ilave edip, bu şekilde 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.

  5. Doğradığınız kabakları da ekleyin ve 3 dakika kadar bu şekilde kavurduktan sonra suyunu, tuzunu, biberini de ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kıstıktan sonra yaklaşık 30 dakika, kabaklar iyice yumuşayana dek pişmeye bırakın.

  6. Ocaktan almadan önce ince doğranmış dere otlarını da ekleyin, güzelce karıştırın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!