Yemek.com
Çok Pofuduk:

Japon Usulü Cheesecake Tarifi

Cheesecake denince hepimizin aklına altta kıtır kıtır tabanı olanı, yumuşacık peynir dolgulu, üzeri meyve sosuyla bezenmiş cheesecake geliyor. Çünkü nerede yersek yiyelim bu üç katmanlı haliyle karşılaşıyoruz. Bir de birçoğumuzun henüz tanışmadığı yalnızca peynirli katmandan oluşan hali var, adına da Japanese Cheesecake deniyor. Öyle pofuduk, öyle hafif ki yedikçe yeniyor. Ayrı katmanları olmadığı için kolayca hazırlanıyor. İçerisindeki yoğun peynir aroması ile ''cheesecake'' adını belki de diğerlerinden daha çok hakediyor.

Hazırlaması kolay, mis gibi kokular yayarken yaklaşık bir saat pişmesini beklemek zor, sonuçsa beklemeye değer. Deneyin ve görün diye tarifi buraya bırakıyor, şimdiden afiyet olsun diyoruz.

KALORİ:1 porsiyon için180/kcal
1 porsiyon için;
  • 5 g protein
  • 14 g yağ
  • 12 g karbonhidrat
  • 8 g şeker
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

1 saat

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 150 gram krem peynir
  • 25 gram tuzsuz tereyağı
  • 50 ml. süt (5 yemek kaşığı)
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 40 gram un (4 yemek kaşığı)

Beze İçin:

  • 4 adet yumurta akı
  • 6 yemek kaşığı toz şeker (60 gram)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu (8 gram)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Japon Usulü Cheesecake Tarifinin Püf Noktası

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırırken birbirlerine karışmamalarına ve beyazlarını çırptığınız kabın kuru olmasına dikkat edin. Beyazlarını iyice katılaşıncaya kadar çırptıktan sonra karışıma eklerken nazik hareketlerle köpüğü söndürmeden karıştırın.

Nasıl Yapılır?

  1. Japon usulü cheesecake için peynir, tereyağ ve sütü bir kap içerisine alıp benmari usulü eritin.

  2. Eriyen karışım soğuduktan sonra yumurta sarılarını ekleyin.

  3. Hızlıca karıştırın.

  4. Karışıma unu ekleyin.

  5. Pürüzsüz olması için karışımı süzgeçten geçirin.

  6. Yumurta aklarını mikserle çırpmaya başlayın.

  7. Limon suyunu ekleyin ve çırpın.

  8. Şekeri 3 parti de ekleyerek çırpmaya devam edin. Yaklaşık 4 dakika çırpın.

  9. İçindeki havayı almak için de 1 dakika daha düşük hızda çırpın.

  10. 1/3'ünü yumurta sarısına ekleyip nazikçe aynı yönde karıştırın. Bezeyi 3'e bölüp aynı şekilde ekleyin. Son olarak bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın.

  11. Kek kalıbının iç kenarlarını yağlı kağıtla kaplayın. Yağlı kağıdın yapışması için tereyağ kullanın. Kalıbın dışını folyoyla kaplayın. Hamuru kalıba dökün. Kalıbı bir borcam ya da fırın tepsisine yerleştirin. Borcamın içerisine 2 cm yüksekliğe kadar sıcak su koyun.

  12. Önceden ısıtılmış 110 derecelik fırında 60 dakika pişirin. Üstünün hafif kızarması için de dereceyi 150'ye getirin ve 3 dakika daha pişirin. Piştikten sonra fırın kapağını hafif açın araya biz bez koyun. Bu şekilde fırının içinde soğumasını bekleyin. Piştikten hemen sonra servis edebilirsiniz. 1 gece buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun!

Japon Usulü Cheesecake Tarifinin Servis Önerisi

Kekinizi üzerine pudra şekeri serperek ya da dilediğiniz bir marmelatla kaplayarak servis edebilirsiniz.