Yemek.com
Orijinale En Yakın Tarifiyle:

Japon Sufle Pankek Tarifi

Trendler listesinde bize göz kırpan en yeni tatlılardan biri o.. Kitleleri peşinden sürükleyecek kadar lezzetli, farklı soslarla servis edebileceğiniz kadar çeşitliliğe açık! Bu tarifimizle orijinaline en yakın sufle pankekleri elde edeceksiniz. İster kahvaltıda tüketin, isterseniz yemek sonrası nefis bir tatlı olarak.

Denerseniz yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!

Videolu Anlatımını Şöyle Bıraktık:

KAÇ
KİŞİLİK

8 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 4 adet yumurta sarısı
  • 60 ml. süt
  • 50 gram un
  • 2 gram kabartma tozu
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 50 gram toz şeker

Pişirmek İçin:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kasede yumurta sarıları ve sütü karıştırın. Karışıma un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, köpürtmeden pürüzsüz olana kadar karıştırın.

  2. Ayrı bir kasede yumurta beyazlarına limon suyunu ekleyip mikserle çırparak köpürtün. Karışıma şekeri azar azar ekleyin, sert kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.

  3. Yumurta beyazlarıyla hazırladığınız karışımın üçte birini diğer karışıma ekleyin ve hızlıca karıştırın. Kalan yumurta beyazlarını iki parça halinde spatula ile ekleyerek karışıma katlayarak yedirin. Bu işlem esnasında beyaz kalmadığından ve karışımın havasını kaçırmadığınızdan emin olun.

  4. Geniş ve kapaklı bir tavayı orta kısık ateşte ısıtın. Tavanın tabanını yağlayın ve fazlasını peçete ile silin.

  5. Karışımdan bir kepçe ya da büyük bir kaşık yardımıyla bir miktar alın ve tavaya yaydırmadan koyun. Tavanın boyutuna göre birbirlerine temas etmeyecek şekilde pankekleri yerleştirin,kapağını kapatın.

  6. Pankeklerin dış yüzeyi tamamen kuruyana kadar yaklaşık 6-7 dakika kapağı açmadan pişirin. Pankekleri spatula ile nazikçe ters çevirin, kapağı tekrar kapatın ve 2-3 dakika daha pişirin.

  7. Pişen pankekleri tavadan alır almaz dilediğiniz soslar, meyveler ya da sadece pudra şekeri ilavesi ile servis edin. Afiyet olsun!