Yemek.com
Yanına da Bol Yoğurt:

Ispanak Yemeği Tarifi

Temel Reis ile efsaneleşen ıspanak, kısa sürede hazırlanan ve lezzeti salçalı suyunda saklı olan bir yemek. Dikkatli bir şekilde temizledikten sonra yemeklik doğranan ıspanakların iyice süzülmesi tarifin lezzetini arttıracak püf noktalarının başında yer alıyor. İçerisine konan pirinçle de hem doyuruculuğu hem de lezzeti artıyor. Etsiz ve doyuran bir yemek aradığınızda bu tarif özellikle kış aylarında tazecik ıspanaklarla yapılmak üzere yardımcınız olacak. Karşınızda hafif lezzetiyle ıspanak yemeği!

Üzerine biraz yoğurt ve toz kırmızı biber gezdirerek servis etmeyi ihmal etmeyin. Vejeteryanların, glutensiz beslenenlerin, sebze yemekleri severlerin favorisi olacak enfes tarifimize buyurun hadi. Ayrıca ıspanak sevmeyenlerin de bu tariften sonra fikrinin mutlaka değişeceğinden de eminiz. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, nefis ıspanak tarifimize buyur ediyoruz sizleri.

Kıymalı ıspanak yemeği, pırasa yemeği, zeytinyağlı ıspanak yemeği, ıspanak kavurması ve bulgurlu ıspanak yemeğini de deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Ispanak yemeği tarifi videosu burada:
KALORİ:1 porsiyon için274/kcal

1 porsiyon için;

  • 7 gram protein
  • 20 gram karbonhidrat
  • 14 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
  • 1 adet havuç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

  • 1 su bardağı yoğurt

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Ispanak Yemeği Tarifinin Püf Noktası

Yemeklik doğradığınız ıspanakları sirkeli bol suda bekleterek kumundan arındırabilir, bol suda duruladıktan sonra pişirebilirsiniz.Pişme işlemi esnasında ıspanaklar su salmaya devam edecektir ancak yemeği sulu seviyorsanız kullanacağınız su miktarını biraz arttırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Tarife başlamadan önce pirinçlerinizi güzelce yıkayın. Bir tencereye zeytinyağını alın ve yemeklik doğramış olduğunuz soğanı ekleyerek kavurmaya başlayın.

  2. Soğanlar renk almaya başladığında içerisine salçayı ekleyin ve salçanın kokusu çıkana dek kavurun.

  3. Sarımsakları da ekledikten sonra rendelenmiş havucu ekleyin ve onu da havuçlar biraz yumuşayana dek kavurun. Üstüne ıspanakları ekleyin. Baharatları da ekleyin.

  4. Ispanaklar suyunu salıp tekrar çekmeye başladığında yıkanmış pirinci ilave edin ve sıcak suyu da ekleyin.

  5. Yaklaşık 15 dakika sonunda pişip pişmediğini kontrol edin. Ispanaklarınız pişmişse, tencerenin altını kapatın ve üstüne ister sarımsaklı yoğurtla isterseniz de sade olarak servis edin. 

  6. Ispanak yemeği hazır. Yoğurtla servis edin. Afiyet olsun!

Ispanak Yemeği Pişirme Önerisi

Pirinçleri ekledikten sonra kısık ateşte pişmesine özen göstermelisiniz.

Ispanak Yemeği Tarifinin Servis Önerisi

Yoğurt ve pul biberle süsleyebilirsiniz.