Yemek.com
Hafif ve Kolay:

İncir Mousse Tarifi

İncir mousse ile incirle yapılabilecek sayısız tatlı tarifine bir yenisini daha ekleyelim. Hafifliği, lezzeti ve kolay hazırlanması ile tatlı bir alternatifiniz var.

Videolu anlatımı için:

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

0 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 8 adet incir
  • 40 gram pudra şekeri (2 tepeleme yemek kaşığı)
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 150 gram krema (3/4 su bardağı)
  • 30 gram süt
  • 1 gram toz jelatin

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

İncir Mousse Tarifinin Püf Noktası

Jelatin kullanmazsanız videoda göründüğü üzere tam anlamıyla köpüksü mousse kıvamı yakalayamazsınız. Jelatin kullanma imkanınız varsa mutlaka kullanın.

Nasıl Yapılır?

  1. İncirlerin kabuklarını soyun. Jelatini önce çok az soğuk suda bekletin. Ardından ısıttığınız sıcak sütün içine ekleyip çözdürün.

  2. İncir, pudra şekeri, jelatinli süt ve vanilin şekeri bir kapta el blenderından pürüzsüz kıvam alana kadar çekin. Jelatin kullanmayacaksanız bu karışıma sadece sütü de ekleyebilirsiniz.

  3. Soğuk kremayı kuru bir kapta 3 dakika en yüksek devirde mikserle çırpın. Köpük olan kremaya incir karışımını ekleyip katlama yöntemiyle karıştırın.

  4. Mousse karışımını kaplara paylaştırıp buzdolabında 3-4 saat bekletin. Aceleniz var ise 30-40 dakika derin dondurucuda bekletin.