Yemek.com
Her Isırıkta Sürpriz:

Hint Lokumu Tarifi

Hindistan cevizinin güzelliğine doyuracak, görüntüsünün güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakacak, bildiklerinizden çok daha farklı bir lokum tarifimiz var! Yalnızca 5 malzemeyle şipşak hazırlanan Hint lokumu tarifi, farklı tarifler arayanlar için birebir. Yumuşacık kıvamıyla, sütlü tadıyla ve içindeki ekşi sürpriziyle her yaştan insanın severek yiyeceği bir atıştırmalık kendisi. Orijinal ismi "Laddu" olan bu Hindistan tatlısını ufak birkaç değişiklik yaparak kendi damak tadımıza göre uyarladık.

Aslına bakarsanız sütlü dış katmanını yaptıktan sonra içini istediğiniz malzemeyle doldurabilirsiniz. Dilerseniz içine bir parça fındık ya da çikolata parçası yerleştirebilirsiniz. İçine hiçbir şey eklemeden, lokumların dışını çikolatayla kaplamak da bir seçenek olabilir. Kalanı tamamen sizin hayal gücünüze bağlı!

Afiyet olsun.

Tarifim videolu anlatımını aşağıdan izleyebilirsiniz:

KAÇ
KİŞİLİK

15 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 15 adet vişne
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi (bulamak için)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavada tereyağını eritin. Üzerine hindistan cevizini ilave ederek 1-2 dakika kadar kavurun.

  2. Sütü ve nişastayı da ekleyerek sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.

  3. En son şekeri ilave edin ve kısık ateşte, karıştırarak 5-6 dakika kadar pişirin. Tüm şekerin erimesi ve sütünü çekmesi gerekiyor. Kıvam alan karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  4. Vişneleri pipetle delerek çekirdeklerinden ayırın. Lokum harcından bir tepeleme yemek kaşığı avucunuza alarak düzleştirin. Ortasına vişne yerleştirin.

  5. Avcunuzu dikkatlice kapatarak yuvarlayın.

  6. Lokumları hindistan cevizine buladıktan sonra servis edin.

  7. Afiyet olsun!