Yemek.com
Ratatouille da Denir:

Fırında Sebze Dizmesi Tarifi

Fransız mutfağında Ratatouille olarak bilinen enfes bir sebze yemeği hazırlayalım hadi bugün. Aranızda sebze sevmeyenler bile bu renkli görsel şölenden sonra sebze yemeye başlayacak. Bol zeytinyağı, sarımsak ve taze kekiğin enfes buluşması, sebzelere bambaşka bir tat kattığı için yemelere de doyum olmuyor. Özellikle özenli bir şekilde, benzer boyutlarda kesilip dizilen sebzelerin o görüntüsü bile iştah açmaya yetiyor. Karşınızda nefis mi nefis: Fırında sebze dizmesi tarifi!

Misler gibi kokusu ve mükemmel lezzetiyle bir yiyenin uzun süre lezzeti damaklardan silinmeyecek. Görünümüyle iştah açmaya yetecek cinsten. Hadi o zaman! Buyursunlar enfes fırında sebze dizmesi tarifimize!

KALORİ:1 porsiyon için297/kcal
1 porsiyon için;
  • 5 gram protein
  • 8 gram karbonhidrat
  • 27 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

3 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

40 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 adet küçük boy kemer patlıcan
  • 2 adet salkım domates
  • 2 adet kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dal taze kekik
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Fırında Sebze Dizmesi Tarifinin Püf Noktası

Domatesleri çok fazla harmanlamamaya ve formlarını bozmamaya özen gösterin.

Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanı kabuklu bir şekilde incecik dilimler halinde doğrayın. Aynı işlemi kabak ve domates için de yapın. Dilimler 1 cm'den ince olacak şekilde ve tercihen aynı boylarda olmalı ki aynı anda pişebilsin.

  2. Patlıcanları tuzlu suyun içerisine koyup 10 dakika kadar bekletin. Siyah acı suyu çıkınca patlıcanlarınızı güzelce yıkayın ve kurulayın.

  3. Bir kabın içerisine patlıcan ve kabakları alın. Üzerine 4-5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin. Taze kekik, tuz, karabiber, rendelenmiş sarımsağı da ilave edin ve elinizle güzelce harmanlayın. Bu karışıma domatesi de ekleyin. Çok dikkatli bir şekilde karıştırın.

  4. Bir fırın kabını hafifçe yağlayın. Önce bir patlıcan yanına bir kabak ve domates yerleştirin. Sıralamayı bu şekilde devam ettirerek sebzelerinizi dizin.

  5. Üzerine bol miktarda zeytinyağı gezdirin. Hafif karabiber serpin ve önceden ısıtılmış fanlı ayarda  180 derecede fırına verin ve kontrollü olarak 45 dakika kadar pişirin.

  6. Sebzelerin üzeri kızarınca fırından alın. Biraz dinlendirip servis edin. Afiyetler olsun!