Yemek.com
15 Dakikada Hazırlanır:

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi

Mantarın eşsiz lezzeti ve kaşarın kremamsı dokusu bir araya geldiğinde ortaya çıkan fırında kaşarlı mantar, her lokmada bir lezzet şöleni sunuyor. Bu kolay tarif, mutfakta kısa süre geçirmek isteyenlerin favorisi haline gelmiş durumda. Taze mantarların doğal aroması, tereyağı ve baharatların kusursuz uyumu, her ısırıkta damakları şımartıyor. Üstelik, kaşar peynirinin kızarmış ve erimiş dokusu, fırında mantarı sadece bir yardımcı yemeğin ötesine taşıyor.

Mantar saplarını da ziyan etmeden çanak şekildeki şapkanın içine dolduruyoruz, üstelik bunu sotelediğimiz mantar sapları ile yapıyoruz. Üstelik bunun için sadece on dakikanız yetiyor bile. Fırında mantar öyle pratik bir tarif. Kısa bir sürede sizi yine mutfağın ve günün yıldızı ilan ediyoruz.

Keyfiniz bol olsun. Afiyet de olsun elbette.

Frında kaşarlı mantar tarifinin videosu için:
KALORİ:1 porsiyon için107/kcal

1 porsiyon için;

  • 1 gram karbonhidrat
  • 5 gram protein
  • 9 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 8 adet mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 dal taze kekik
  • 80 gram kaşar peyniri (dilimlenmiş)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifinin Püf Noktası

Mantarları yıkamak yerine baş kısmındaki kabuğunu soyun ve nemli bir bezle temizleyin. Mantarı çok fazla suyla temas ettirmek kararmasına sebep olacaktır. Ancak içinize sinmediyse hızlıca sudan geçirmeniz yeterli olacaktır.

Nasıl Yapılır?

  1. Fırında kaşarlı mantar için ilk olarak ,5 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Sonra doğradığınız 8 adet mantar sapını da ekleyip soteleyin. Halka halka doğranmış 2 diş sarımsağı da ekleyin ve mantarlarla birlikte 3-4 dakika daha soteleyin. Sarımsağın bu kısacık sürede aromasını salması, mantarların lezzetine farklı bir boyut katacak.

  2. Tuz, karabiber ve 2 dal kekiği, sotelendiğiniz mantarların üzerine ilave edin ve tavayı ocaktan alın.

  3. Sapları çıkarılmış 8 adet mantarı, fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. Üzerine sotelenen mantar saplarını ve dilimlediğiniz kaşar peynirlerini düzenli bir şekilde yerleştirin.

  4. 180 dereceye ayarlanmış fırında, kaşar peynirleri eriyinceye kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırında kaşarlı mantarı fırından çıkar çıkmaz servis edin, afiyet olsun!

Fırında Kaşarlı Mantar Pişirme Önerisi

Dilerseniz tavada ağzı kapalı bir şekilde ocakta da yapabilirsiniz.

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifinin Servis Önerisi

Fırında kaşarlı mantarları ana yemek yanında veya hafif bir başlangıç olarak sunabilirsiniz. Özellikle et yemekleriyle uyumlu olan bu tarif, sofranızı zenginleştirecek.