Yemek.com
Sezonun Gözdesi:

Fırında Bal Kabağı Mücveri Tarifi

Mutfağımızda tatlısıyla meşhur bal kabağı oldukça besleyici bir sebze ve sadece tatlıyla değerlendirilmesi bu şifalı gıdaya haksızlık olur. Mücver, mevsiminde bolca tüketilmesinde fayda olan bal kabağını değerlendirmenin lezzetli ve sağlıklı bir yolu.

Bal kabağı mücveri fırında pişirildiği için hafif bir yemek. Kışın ana yemeklerin yanında farklı bir garnitür olarak servis edilebileceği gibi, sarımsaklı yoğurtla tek başına sağlıklı bir öğün olarak da tüketilebilir.

KAÇ
KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

35 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 600 gram bal kabağı (yaklaşık 1,5 dilim)
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6 dal dereotu (sadece yaprak kısımları)
  • 3 adet taze soğanın yeşil kısımları
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Fırında Bal Kabağı Mücveri Tarifinin Püf Noktası

Bal kabağı dilimini yeşil kısmını da alacak şekilde kabuklarını temizlemeye dikkat edin.

Nasıl Yapılır?

  1. Kabuk kısımlarını aldığınız bal kabağını rendeleyin. Dereotu yapraklarını ve taze soğanların yeşil bölümlerini çok ince doğrayın.

  2. Rendelenmiş bal kabağı ve doğradığınız malzemeleri karıştırma kabına alın.

  3. Yumurta, lor peyniri, un, zeytinyağı, rendelenmiş muskat cevizi, karabiber ve tuzu ekledikten sonra tüm malzemeyi harmanlayın.

  4. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kek kalıbına mücver karışımını koyun. Karışımı kalıba düzgünce yayın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.

  5. Mücveri fırından çıkardıktan sonra, beş dakika oda ısısında bekletin. Dilimleyerek yanında yoğurtla birlikte servis yapın. Fırında bal kabağı mücver tarifi hazır! Afiyetler olsun. 

Fırında Bal Kabağı Mücveri Pişirme Önerisi

Malzemeler 26 cm.lik kalıplar içindir. Pişirme kabınızın büyüklüğüne göre kullanacağınız malzeme miktarını azaltıp, arttırabilirsiniz. Diğer bir alternatif; kalıbınız 26 cm.den daha küçükse, mücveri yine aynı ölçülerle yapabilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınızda daha kalın dilimler elde edersiniz.Tadını etkilememesi için; dereotunun yaprak, taze soğanların yeşil kısımlarını kullanıyoruz.